≫ 

Već 23 godine izmiče pravdi, jedan je od najtraženijih begunaca: Sad je uočen na utakmici?

Pre ovog navodnog viđenja, niko ga nije video od 1998. godine

  • 0
John Ruffo Foto: Twitter/USMarshalsHQ

Služba maršala SAD moli za pomoć javnosti u identifikaciji muškarca, za kog istražitelji kažu da neverovatno liči na jednog od najtraženijih begunaca, koji izmiče pravdi 23 godine.

Džon Rufo osuđen je krajem 1990-ih za šemu bankarskih prevara od 350 miliona dolara na kaznu zatvora od 17,5 godina. Međutim, nikad se nije pojavio u zatvoru na služenje kazne.

Oko 13 miliona dolara tog novca nikada nije vraćeno.

U septembru 2016. godine istražitelji su dobili dojavu da je Rufo (66) bio na utakmici Boston Red Soxa i LA Dodžersa u Los Anđelesu mesec dana ranije, 5. avgusta 2016. godine, da je sedeo oko četiri reda iznad poslednje baze i da je na sebi imao plavu majicu.

Snimak sa utakmice potvrdio je da je muškarac koji odgovara opisu Rufoa sedeo nekoliko redova od poslednje baze koju igrač mora da dodirne da bi postigao gol, prenosi CNN.

John Ruffo Muškarac koji odgovara njegovom opisu snimljen je na utakmici Foto: Twitter/USMarshalsHQ

Pre tog mogućeg viđenja 2016. godine, Rufo nije viđen od 1998. godine u Njujorku.

Istražitelji su uspeli da otkriju i mesto na kojem je navodno Rufo sedeo - red EE, sedište 10. Međutim, iako su pronašli sedište i identifikovali osobu koja ga je kupila, nisu uspeli da identifikuju muškarca u plavoj majici.

Nakon što je osuđen, rečeno mu je da se 9. novembra 1998. godine pojavi u zatvoru u Nju Džersiju na služenje kazne od 210 meseci. Međutim, nikad se nije pojavio.

Nalog za njegovo hapšenje izdat je sledećeg dana. Američki maršali su otkrili da se 9. novembra renta karom odvezao do parkinga na aerodromu DžFK. Veruje se da je automobil iznajmio ranije tog dana naMenhetnu i da je uzeo pare sa bankomata na putu do aerodroma u Njujorku.

Istražitelji kažu da, ako je muškarac u plavoj majici Rufo, verovatno koristi pseudonim.

Video: Jedan od najtraženijih srpskih begunaca uhapšen u Španiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA