≫ 

Suspendovan bataljon počasne garde u Nemačkoj: Vojnike sumnjiče za ozbiljne zločine

Bataljon, koji ima blizu 1.000 pripadnika, odaje vojne počasti tokom državnih poseta i ostalih zvaničnih formalnih događaja

  • 0
depresija, tužan, muškarac Foto: Pixabay

Bataljon počasne garde nemačke vojske suspendovan je sa dužnosti zbog istrage rituala inicijacije, sumnje na seksualno zlostavljanje i incidenata povezanih sa krajnjom desnicom, saopštilo je danas ministarstvo odbrane.

Oni su privremeno suspendovani sa zvaničnih događaja dok se ne istraže optužbe, saopštio je portparol ministarstva Arne Kolac novinarima u Berlinu, dodajući da ministarstvo ima nultu toleranciju prema ovakvim stvarima, prenosi Rojters.

Bataljon, koji ima blizu 1.000 pripadnika, odaje vojne počasti tokom državnih poseta i ostalih zvaničnih formalnih događaja.

Kolac je rekao da je unutrašnjom istragom obuhvaćeno "nekoliko desetina" vojnika, kao rezultat prijava kolega iz bataljona.

Njegovi komentari su se pojavili nakon što je "Špigl" izvestio da je očevidac rekao da je formirana grupa krajnje desnice od najmanje šest vojnika.

Video: Crveni tepih i počasna Garda ispred Palate Srbija za kancelarku Angelu Merkel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA