≫ 

Tražili slobodu za Sakašvilija, završili iza rešetaka: Pritvorene 4 osobe

Sakašvili je otpočeo štrajk glađu nakon što je uhapšen 1. oktobra

  • 0
Hapšenje Mihaila Sakašvilija Foto: Tanjug/AP

Gruzijska policija zadržala je danas u pritvoru četiri učesnika protesta ispred zatvora, u kojem se nalazi bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, javljaju lokalni mediji.

Pristalice Sakašvilija, koje su se okupile ispred zatvora u blizini prestonice Tbilisija, sukobile su se s policijom kada su pokušale da na ogradu zatvora ispišu "Sloboda za Mišu", što je nadimak Sakašvilja, prenosi ogranak Sputnjika za Gruziju.

Oni su obećali da će nastaviti da se okupljaju i pozivaju na oslobađanje Sakašvilija, navodi Rojters.

Sakašvili, koji je osuđen u odsustvu u Gruziji 2018. zbog zloupotrebe ovlašćenja i prikrivanje dokaza dok je bio predsednik, uhapšen je u petak nakon što se, posle više godina provedenih u inostranstvu, vratio u zemlju uoči opštinskih izbora prošlog vikenda.

Nije potpuno jasno kako je Sakašvili (53) došao u Gruziju, a istražni tužioci su optužili dvojicu muškaraca koji su ga 29. septembra odvezli iz gruzijske luke Poti na selo.

Sakašvili je počeo štrajk glađu nakon što je uhapšen 1. oktobra.

Njegov advokat je rekao je rekao da je Sakašvili dobro raspoložen, ali da je zdravlje počelo da mu se pogoršava i da je dosta smršao, prenela je novinska agencija RIA.

Video: Krvave glave i suzavci na ulicama Tbilisija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA