≫ 

Broj umrlih od korone u Brazilu premašio 600.000 ljudi: Samo jedna zemlja broji više žrtava

Tokom protekle godine, Bolsonaro je često besnio protiv naredbi o karantinu na lokalnom i državnom nivou u Brazilu, čak i u najtežim trenucima pandemije, kada su bolnice bile pune, a čitavi gradovi ostali bez kiseonika u bolnicama

  • 1
Vakcinacija tri doze Foto: Freepik, ATA Images

Prema podacima Univerziteta John Hopkins, Brazil je u petak premašio granicu od 600.000 smrtnih slučajeva od Covida-19, što je drugi najveći broj smrtnih slučajeva u svetu nakon Sjedinjenih Američkih Država.

Južnoamerička država, u kojoj živi pola stanovnika kontinenta, sada je pretrpela 600.425 smrtnih slučajeva od Covida-19. To je tek druga zemlja koja je prešla granicu od 600.000, nakon SAD koje su zabilježile 712.695 smrtnih slučajeva, prenosi portal Klix.ba.

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro žestoko je kritikovan zbog postupanja sa pandemijom. Konzervativni populistički vođa više je puta umanjivao težinu epidemije, izjavio da se neće vakcinisati jer je već imao Covid-19, te je zagovarao neprovereni lek protiv malarije kao tretman.

Tokom protekle godine, Bolsonaro je često besnio protiv naredbi o karantinu na lokalnom i državnom nivou u Brazilu, čak i u najtežim trenucima pandemije, kada su bolnice bile pune, a čitavi gradovi ostali bez kiseonika u bolnicama.

Ranije ovog meseca hiljade demonstranata okupilo se u većim gradovima širom Brazila, pozivajući na opoziv predsednika usled pogoršanja ekonomskih uslova, rastuće nezaposlenosti i gladi u zemlji zahvaćenoj koronavirusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    10. oktobar 2021 | 15:28

    200miliona ljudi. Ko ce to kontrolisati....prirodni imunitet ce to unistiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA