≫ 

Uhapšen sin ministra policije: Kolima se zaleteo u demonstrante? Ima stradalih

Uhapšen sin ministra unutrašnjih poslova Indije, nakon incidenta u Lakimpuru, u kome je život izgubilo osmoro ljudi

  • 0
Ashish Mishra, sin ministra unutrašnjih poslova Indije Foto: Deepak Gupta/Hindustan Times / Shutterstock Editorial/Profimedia

Ašiš Mišra, sin ministra unutrašnjih poslova Indije uhapšen je šest dana nakon što je optužen za incident  kome je poginulo osmoro ljudi.

Određeno mu je dve nedelje pritvora nakon što se, kolima koja se vode na njegovog oca Ađaja Mišru, navodno zaleteo u poljoprivrednike koji su protestovali i na mestu ubio četvoro ljudi, prenosi BBC.

Besna rulja je zatim na smrt pretukla osobe u vozilu, a u incidentu je izgubio život i novinar koji se našao na licu mesta.

Prema svedocima, Ašiš je odgovoran za napad, međutim i otac i sin poriču optužbe.

Ašiš je pozvan na ispitivanje u petak, ali se nije pojavio. Uhapšen je u subotu, nakon ispitivanja koje je trajalo više od 12 sati.

Jedan od inspektora je rekao da će ga zadržati u pritvoru zato što odbija da sarađuje u istrazi.

Uhapšena su još dva čoveka, za koje se sumnja da takođe imaju veze sa incidentom.

Sudija NV Ramana izjavio je da je Vrhovni sud protiv odluke o formiranju posebnog istražnog tima umesto lokalnih policajaca.

Deset meseci protesta poljoprivrednika

Incident je obeležio i deset meseci protesta protiv reformi u poljoprivredi, koje su sprovedene bez rasprave u parlamentu. Desetine hiljada poljoprivrednika protestuje na obodina Delhija od novembra, zahtevajući poništavanje zakona.

Svedoci incidenta dali su oprečne izjave. Neki tvrde da je Ašiš bio za volanom automobila, dok drugi kažu da je naredio svom vozaču da se kolima zaleti na poljoprivrednike.

On je na početku ispitivanja rekao da je uspeo da izađe iz vozila i pobegne od rulje u polja, ali je kasnije promenio izjavu i počeo da tvrdi da nije bio prisutan za vreme incidenta.

Video: Žena nije ni slutila da joj se izgladnela zver prikrada s leđa: Borila se za život s leopardom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA