Autobus uleteo u nabujalu reku u Kini: Ima poginulih, za 12 osoba se još traga

Vlasti u provinciji Hebej objavile su na lokalnim medijima i društvenim mrežama da je spaseno 37 od ukupno 51 putnika autobusa

  • 0
Kina poplave

Foto: Profimedia/Zhan Yan/Xinhua News

Na severu Kine, koji je pogođen obilnim kišama i poplavama, autobus pun putnika uleteo je u nabujalu reku, a prema dosadašnjim podacima najmanje dvoje ljudi je poginulo, a 12 se vode kao nestali.

Na video snimku koji je postavljen na društvenim mrežama vide se putnici koji su uspeli da se izvuku na krov skoro potpuno potopljenog autobusa nedaleko od grada Šiđižuanga udaljenog oko 260 kilometara od Pekinga, izveštava agencija AP.

Vlasti u provinciji Hebej objavile su na lokalnim medijima i društvenim mrežama da je spaseno 37 od ukupno 51 putnika autobusa.

Poplave u provinciji Šansi na severu Kine pogodile su više od 1,75 miliona ljudi, a preko 120.000 je evakuisano zbog obilnih padavina koje su izazvale nezapamćene poplave, saopštilo je lokalno odeljenje za vanredne situacije.

 

Prema podacima tog odeljenja, uništeno je oko 17.000 kuća, a oštećen je i deo drevnog zida u istorijskom gradu Pingjaou koji je deo svetske istorijske baštine i pod zaštitom je UNESCO, preneo je ranije Međunarodni kineski radio.

Vlada Šansija je izdvojila oko 7,8 miliona dolara za podršku, kontrolu poplava i kao pomoći stanovništvu, ali su neprekidne kiše i dalje ozbiljna pretnja drevnim građevinama od gline u Pingjaou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA