≫ 

Srpkinje držali kao robinje u Španiji, terali ih da se bave prostitucijom

Sumnja se da su uhapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, skoro kao robinje

  • 2

Lanac organizovane prostitucije razbijen je u Španiji, u akciji koju je policija izvela prošle nedelje, kada je uhapšeno 14 pripadnika kriminalne grupe i 25 prostitutki među kojima je bilo i nekoliko Srpkinja.

Sumnja se da su uhapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i okolnim gradovima, piše Vangardija.

- Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su mogli da ih nadgledaju. Takođe, dešavalo se i da devojke za svoje usluge ne dobiju novčanu nadoknadu - navode tamošnji mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Osim Srpkinja, na bavljenje prostitucijom primoravane su i Kolumbijke, Rumunke, Brazilke, Venecuelanke, kao i žene iz Dominikanske Republike.

- Utvrđeno je da su neke od njih na prevaru dovedene u Španiju, a imale su i obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike, kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju, vijagru - istakao je sagovornik iz policije.

Policija je u toku akcije obavila pretres na ukupno osam lokacija, a oduzeta je veća količina droge i tableta vijagre, dve kratke cevi, sačmara i brojna municija - navodi spomenuti medij.

Zaplenjeno je i 282.000 evra u kešu, a pronađena je dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice.

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

Kako piše Vangardija, u jednom stanu pretvorenom u bordel policajci su pronašli i bankomat.

Španija, Srpkinje, bankomat Foto: Policia Nacional

- Mušterije su na ovaj način mogle da podignu novac i plate drogu ili seksualne usluge. Ovo nije ništa novo, pošto je španska policija već pronalazila bankomate u bordelima - istakao je izvor tamošnjih medija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pink panter

    14. oktobar 2021 | 10:10

    Po kratkom postupku sa ovakvima

  • exer

    14. oktobar 2021 | 10:48

    "Mi svi mladi, sportisti Tetovaze, oziljci Duge kose nosili Nismo im oprostili Posle ih orobili Pa za franke podvodili Sve smo redom drzali Ne pitaj me, rodjeni"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA