≫ 

Fudbalski trener osuđen na 25 godina zatvora u Dubaiju: Policija u autu našla kanabisovo ulje

UAE su poznati po veoma strogim kaznama za posedovanje narkotika

  • 3
Billy Hood Foto: Instagram

Britanski fudbalski trener osuđen je na 25 godina zatvora u Dubaiju nakon što je policija pronašla malu količinu ulja od kanabisa (CBD) u njegovom automobilu.

Bili Hud tvrdi da je bio prisiljen da potpiše lažno priznanje da je trgovao drogom, mada je CBD ulje legalno u Velikoj Britaniji i obično se koristi protiv bolova i ublažavanja simptoma anksioznosti.

Ova hemikalija koja se nalazi u kanabisu ilegalna je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) jer u tragovima sadrži elemente THC-a, psihoaktivne komponente marihuane.

- Ovde postoje dva zločina - prisiljavanje nekoga da potpiše lažno priznanje i posedovanje bezopasnog leka. Jedan zločin će uništiti život, a drugi će verovatno ostati nekažnjen. Rat protiv droge pretvara policiju u gangstere, a pacijente u kriminalce. Bojkotujte UAE - rekao je Džordž MekBrajd, generalni direktor britanske konsultantske kuće za industriju kanabisa.

Hud, bivši fudbalski poluprofesionalac iz zapadnog Londona, radio je kao fudbalski trener u UAE pre nego što je uhapšen u januaru. Ova zemlja poznata je po svom stavu o nultoj toleranciji prema prekršajima povezanih sa drogom.

Godine 2017. drugi Britanac, Konor Klemens, tada 24-godišnjak, osuđen je na dve godine zatvora nakon što se preselio u Dubai i uradio test na drogu koji je pokazao da je konzumirao kanabis.

Kit Braun, službenik za razvoj mladih iz Zapadnog Midlenda, 2008. osuđen je na četiri godine nakon što su carinici u Dubaiju pronašli malu količinu kanabisa, manju od zrna šećera, zabijenu u đon njegove cipele.

Ujedinjeni Emirati su jedna od nekoliko zemalja koje izriču smrtnu kaznu za određena krivična dela vezana za narkotike. Poslednji put u toj zemlji je neko pogubljen zbog zločina u vezi droge 2016. godine, piše Vice.

kanabis, konoplja, marihuana, lekarski recept, ulje od kanabisa, medicina Foto: Shutterstock

Ove nedelje je sud u Singapuru, gde se nalazi najmanje 27 osoba u zatvoru koji čekaju da budu obešeni zbog krivičnih dela povezanih sa drogom, odbacio je žalbu čoveka koji je na smrtnu kaznu osuđen jer je kod njega pronađen jedan kilogram marihuane.

- Ujedinjeni Arapski Emirati se strancima promovišu kao glamurozna zemlja za zabavu, sa marketingom osmišljenim da namami investitore, kvalifikovanu radnu snagu i turiste. Poznate ličnosti su plaćene da promovišu UAE, iskrivljujući stvarnost za novac. Rad policije Dubaija u slučajevima droge rezultirao je brojnim nepravednim pritvaranjem stranih državljana - rekla je Rada Strling, izvršna direktorka nevladine organizacije Detained in Dubai koja pomaže Hudu i njegovoj porodici.

U izjavi svojim advokatima, Hud je rekao da nikada nije tolerisao i podržavao trgovinu i korišćenje narkotika.

- Za mene je činjenica da me je zemlja sa kojom delim iste stavove po pitanju narkotika optuži za promociju i prodaju istih je veoma uznemirujuća i utiče na moju budućnost - rekao je Hud.

Njegova porodica zatražila je od vlade Velike Britanije i UAE da pomognu u ovom slučaju, jer im je ova presuda posebno teško pala.

- Sakrila sam se, plakala i plakala kad zamišljam kroz šta prolazi naš dragi dečak. To je najgori stres koji sam ikada doživela i osećam se bespomoćno - rekla je emdijima njegova majka.

Video: Trener dobio otkaz nakon optužbe da ju je dodirnuo za zadnjicu: Devojka tvrdi da ima snimak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. oktobar 2021 | 22:48

    Kako je u ovoj nasoj zemlji Srbiji sloboda velika ,mozes da imas i plantaze deteline😉a da neodgovarate,secam se nekad kad su mi pricali vozaci kad su isli za libiju ,Iran ,Irak morali su da sakrivaju i erotske casopise jer tad to nije bilo dozvoljeno,mozda i danas nije ,neznam znate kako je biti vozac ,moraju imati nesto za svoju dusu, ako bi im nasli erotski casopis zavrsili bi u zatvoru,ili da gledas njihove zene ode glava,a kod nas tada po kioscima koliko hoces,gledas tudje zene i odozgo i odozdo,

  • Peking Boys

    14. oktobar 2021 | 23:32

    E moj nesrecnice,pa kod nas je do tone oproste da si ovde bio pirko bi travu do smrti :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA