≫ 

Bajden na Kapitolu: Danas je pakleno biti policajac, mnogo teže nego što je ikada bilo

Amerčki predsednik je danas izrazio zabrinutost za živote svih pripadnika policije na dužnosti i pomenuo trojicu policajaca koji su ubijeni iz zasede ispred jednog bara u Hjustonu

  • 0
Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Na vrhu Kapitol hila, ispred zdanja američkog Kongresa, predsednik SAD Džozef Bajden je rečima "demokratija je opstala zahvaljujući vama" odao danas poštu poginulim policajcima i onima koji su se borili protiv pobune 6. januara ove godine.

Bajden je govorio na memorijalnoj službi posvećenoj pripadnicima bezbednosnih snaga i odao je poštu 491 pripadniku snaga reda poginulim na dužnosti tokom 2019. i 2020.godine.

Stojeći na mestu na kojem je nasilna rulja pokušala da blokira njegov dolazak na mesto predsednika SAD, Bajden je pomenuo 150 policajaca koji su povređeni i petoricu koji su poginuli tokom šestojanuarskih nereda, javlja AP a prenosi Tanjug.

- Pre devet meseci, vaša braća i sestre osujetili su neustavan i u osnovi neamerički napad na vrednosti naše nacije i rezultate izbora. Demokratija je opstala zahvaljujući vama - rekao je Bajden.

Nedavno je predsednik SAD izrazio nadu da još uvek nije kasno da se usvoji sveobuhvatni zakon o reformi policije koji bi podrazumevao i više izvršinih instrumenata u slučvajevima kada policajci krše zakon ioli prekorače ovlašćenja.

Na današnjem događaju on je izrazio zabrinutost za živote svih pripadnika policije na dužnosti i pomenuo trojicu policajaca koji su ubijeni iz zasede ispred jednog bara u Hjustonu.

Bajden je, takođe, podsetio na veliki teret koji nose pripadnici snaga reda, ukorio je politički pokret koji se protivi finansiranju policije i najavio da će policija dobiti "više, a ne manje sredstava, tako da može da obavlja svoj posao".

- Sve očekujemo baš od vas i niko, osim vas, nije u stanju da ispuni naša očekivanja. Danas je pakleno biti policajac, mnogo teže nego što je ikada bilo -  zaključio je Bajden.

Video: Džo Bajden se bahatio u električnom pikapu: U šali ponudio da pregazi novinara na pitanje o Izraelu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA