Baba Suzana završila u zatvoru zbog kokaina: Umrla u maloj ćeliji u Portugalu

Ona i njen suprug osuđeni su na osam godina zatvora, iako su tvrdili da su ih naterali da prenesu kokain

  • 0
Roger Clarke and Susan Clarke

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Baka iz Velike Britanije, koja je osuđena zbog krijumčarenja kokaina vrednog 1,1 miliona evra na krstarenju sa suprugom, umrla je u agoniji u zatvoru u Portugalu.

Penzionisana sekretarica Suzana Klark (72) umrla je od raka dojke prošle nedelje u maloj zatvorskoj ćeliji, gde je služila osam godina zatvora.

Nakon što joj se stanje pogoršalo, dozvoljeno joj je da je poslednji put poseti suprug Rodžer (73), dve godine nakon što su zatvoreni u odvojenim ćelijama, prenosi Mirror.

Izvor je rekao da je Suzana trebalo da bude prebačena u Englesku gde bi završila kaznu, dodajući da je to što je bila bez porodice u poslednjim trenucima života bilo "mučenje" za nju.

- Osuđena je na doživotnu kaznu - ostavljena da umre u stranom zatvoru bez voljenih oko sebe. Pre četiri nedelje poslednji put je videla Rodžera, gledali su se preko prozora - dodao je izvor.

Izvor je dodao da je borila sa rakom dojki, ali su doktori u Portugalu odlučili da više ne mogu ništa da urade za nju, pa su prekinuli sa lečenjem.

- Bila je u velikim bolovima. Rodžer je mislio da su dobili bitku i da će se vratiti u Britaniju, sada je očajan što nisu uspeli u tome - istakao je izvor.

Oni su uhapšeni nakon dojave, kada je brod Marko Polo kojim su krstarili uplovljavao u Lisabon sa Kariba u decembru 2018.

Policija je u njihova četiri kofera pronašla skoro 10 kilograma kokaina.

Tvrdili su da su ih prevaranti naterali da prenesu kokain, ali su oboje u septembru 2019. osuđeni na osam godina zatvora.

Tužioci su rekli da su oni "mule" koje švercuju kokain namenjen Velikoj Britaniji, i da su prethodne dve godine bili na četiri krstarenja kao paravan za svoje zločine, zarađujući do 32.000 evra po putovanju.

Suzana je bila smeštena u EP Tires zatvor pun pacova, gde je malu ćeliju delila sa još tri osobe. U ovaj zatvor smešteni su ozbiljni prestupnici, uključujući ubice.

Šest meseci nakon izricanja kazne, Suzana je izgubila dosta kilograma i postojao je strah da neće izaći živa iz zatvora.

Baka, koja ima osmoro unuka i jedno praunuče, rekla je tada da je njeno zdravlje užasno i da se brine da će je iz zatvora izneti u kutiji.

- Osećamo se u potpunosti napuštenim. Ministarstvo spoljnih poslova nas je ignorisalo, Boris Džonson nije pomogao. Mogu da razumem zašto ljudi misle da smo krivi, ali nismo - rekla je Suzana.

Par iz Kenta, koji je tvrdio da su mislili da krijumčare egzotično voće, 2010. je uhvaćen zbog krijumčarenja 240 kilograma kanabisa u Norvešku.

Nakon odsluženja kazne, preselili su se u vilu na Kosta Blanki u Španiji.

Rodžer je njen drugi suprug, sa kojim je emigrirala početkom 2000-ih.

Video: Švercovali kokain u bananama: Policija zaplenila preko kilogram droge u kontejnerima sa voćem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA