≫ 

Tragičan kraj ubice komšija, kojeg su građani voleli i branili: Policiji bežao 7 dana

Policija je pronašla osumnjičenog u jednoj pećini, a navodno je Ou sebi oduzeo život, kako ga ne bi uhapsili

  • 0
Kina ubistvo Foto: Pinghai County People's Government

Ou Jinzhong, Kinez osumnjičen za dvostruko ubistvo kojeg su milioni podržavali i nadali se da ga policija nikad neće pronaći, preminuo je pokušavajući da spreči svoje hapšenje.

Jinzhong, kojeg su sumnjičili da je ubio dvoje komšija, a troje ranio, umro je nakon što je sedam dana bežao vlastima. Kako prenosi CNN, Ou je sebi danas oduzeo život kako ga policija ne bi uhapsila.

Oua je ponedeljak, nakon višednevne potrage, policija pronašla kako se krije u jednoj pećini. Dok su pokušavali da ga uhapse, Ou je navodno sebi pokušao da oduzme život. Prema navodima medija, iako je osumnjičenom odmah pružena pomoć i hitno je prebačen u bolnicu, njemu nije bilo spasa.

Priča o ubistvu dvoje ljudi u Kini odjeknula je u čitavom svetu jer je više miliona Kineza stalo u odbranu ubice. Naime, svi su poželeli da zaštite Oua kada su saznali da je, pre nego što je ubio komšiju sa kojim je godinama sporio oko zemlje, kucao na sva vrata opštinskih i regionalnih državnih službi kako bi rešio svoj problem.

Ou je, naime, pre nekoliko godina dobio dozvolu da sruši svoju staru kući i sazida sebi novi dom, ali kada je staru objekat srušio, komšija je činio sve da ga spreči da sazida novu kuću. Godinama su se sporili, a nesrećni Ou je pravdu tražio od seoskih pa sve do regionalnih državnih službi, ali istu nikad nije pronašao.

Kina ubistvo Foto: Pinghai County People's Government

Umesto da sazida sebi i svojoj porodici novu kuću, ovaj 55-godišnji Kinez je godinama "obijao" pragove državnih službi, a na kraju je bio prinuđen da živi u limenoj baraci sa majkom koja ima 89 godina.

Sukob sa komšijom kulminirao je 10. oktobra, kada je tajfun koji je pogodio Kinu odneo deo limenog krova sa Ouove barake i zario ga u komšijsku baštu. Kineski mediji su pisali da je Ou otišao da uzme deo lima, te da je tada došlo do svađe sa komšijom, a onda i do ubistva.

Kada je narod saznao za ovu priču, umesto da osude Oua, oni su stali u njegovu zaštitu. Mediji su pisali kako je pre 30 godina spasao dečaka da se ne udavi u moru, a pre nekoliko godina je spasao dva nasukana delfina. Građani su na društvenim mrežama pisali da je Ou od spasioca postao ubica jer ga je kao poštenog građanina "izneverio sistem".

Građani su pobesneli i nakon što su vlasti ucenile Ouvu glavu. Tri dana nakon ubistva lokalna vlast ponudila je nagradu od 20.000 juana, odnosno 3.100 dolara za svaku informaciju ili video snimak koji bi mogao da otkrije gde je Ou nestao, a onom ko dokaže da je Ou mrtav nudili su 50.000 juana (oko 7.765 dolara).

Vest o Ouovoj smrti dodatno je potresla građane. Na društvenim mrežama ostavljaju komentare kako je vest o njegovoj smrti najtužnija vest koju su pročitali. Bilo je i onih koji su izrazili sumnju u način na koji je Ou preminuo.

- Ne verujem da je oduzeo sebi život. Nek policija objavio video snimak hapšenja - pisali su u komentarima.

Video: Ovde je pronađen automobil porodice Đokić: Ovako izgleda spaljeno vozilo koje je policija našla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA