Tramp bi "prodao" vakcine ljudima: "Dok sam bio predsednik, svi su je želeli"

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je prošlog meseca da će većina zaposlenih u državnim ustanovama morati da se vakciniše ili da se suoči s gubitkom posla

  • 2
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da, da je on još uvek na funkciji, ne bi propisao da vakcine protiv korona virusa budu obavezne, već bi ih, umesto toga, "prodao" ljudima, u smislu da se vakcinacija temelji na dobrovoljnoj bazi.

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je prošlog meseca da će većina zaposlenih u državnim ustanovama morati da se vakciniše ili da se suoči s gubitkom posla, ali i da kompanije sa 100 ili više zaposlenih moraju da zahtevaju od radnika da se vakcinišu ili da se redovno testiraju.

- Ne bih nikome rekao: Moraš. Gledajte, veoma sam ponosan na ono što smo uradili sa vakcinama - rekao je Tramp voditelju Biliju O’Rajliju u intervjuu, a preneo ''Njujork post''.

Tramp je u intervjuu istakao da su za manje od devet meseci, za vreme njegove administracije, u Americi proizvedene tri vakcine i da one zaista dobro rade.

Tramp je dodao da bi on uveravao ljude da se vakcinišu, a ne bi ih prisiljavao.

- Uverio bih ljude da prihvate da se vakcinišu. Ne bih ih prisiljavao... Dok sam bio predsednik, nije bilo govora o obaveznoj vakcinaciji. Svi su želeli vakcinu. Sada mnogi ljudi to ne žele - istakao je Tramp.

Trampova administracija predvodila je razvoj vakcina protiv korona virusa, vladinom operacijom Varp Spid, koja je potrošila milijarde u razvoj i kupovinu vakcina, navodi ''Njujork post''.

Video: Helikopterska jedinica ima nešto zajedničko sa Donaldom Trampom i kraljicom Elizabetom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. oktobar 2021 | 21:20

    Je ljudina!!!

  • DARKO 100%

    18. oktobar 2021 | 21:22

    Kako je Melanija,prava damica,recite joj da ima pozdrav od mene☺️😘,Tramp cesto cita telegraph i komentare🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA