≫ 

Tinejdžerima se zaglavio auto u Australiji: Danima su lutali divljinom

"Svi znamo koliko ta oblast može biti opasna, pogotovo za tinejdžere. Oni su baš imali sreće da prežive", rekla je Kirsten Engels, šef policije

  • 0
Shaun Emitja, Mahesh Patrick Foto: Northern Territory Police

Maheš Patrik (14) i Šaun Emitja (21), zaputili su se u Alis Springs, kada im se auto zaglavio, prošlog ponedeljka. Tinejdžeri su danima tumarali divljinom.

Iz policije su izjavili da je to što su preživeli "čudo". Bili su dehidrirani i bolnih stopala ali, pored toga, sasvim u redu, obzirom na okolnosti.

Oni su isprva ostali u kolima i tek narednog dana odlučili su da potraže vodu za piće. Nakon pešačenja u pogrešnom smeru, bili su primorani da provedu noć na brdu.

Uspeli su i da se razdvoje

Nekako su se, tokom pešačenja po divljini razdvojili, a pronađeni su tek u petak i subotu.

Kirsten Engels, šef policije, izjavila je da je to što su tinejdžeri preživeli "pravi fenomen", prenosi Skaj Njuz.

Ona je rekla da je Maheš prepešačio oko 19 kilometara, dok ga nije video jedan meštanin iz tog kraja.

- Tinejdžer je čudesno pronađen i sigurno vraćen kući. Njegova upornost i instinkti za preživljavanjem su bili neverovatni - rekla je Engels.

Ekstremne temperature u tom kraju mogu biti pogubne

Njemu je ukazana medicinska pomoć, a policija je nastavila potragu za njegovim drugom. Bili su veoma zabrinuti zbog ekstremnih temperatura.

Na svu sreću, 24 sata kasnije, u subotu, Emitja je pronađen.

- Svi znamo koliko ta oblast može biti opasna, pogotovo za tinejdžere. Oni su baš imali sreće da prežive. Mogu samo da pretpostavim kroz šta su sve prošli i kakve će to psihičke posledice ostaviti za sobom - rekla je Engels.

Policija je apelovala na ljude koji se zapute u severne oblasti Australije da nikako ne napuštaju svoja vozila, jer ih je tako lakše naći, kao i da uvek nose dovoljno vode, u slučaju da se nešto dogodi.

Video: Sidneju se približava opasna oluja: U nekim delovima već pada grad veličine ping pong loptice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA