≫ 

Pogledajte trenutak hapšenja vođe Balkanskog kartela: Srbin glumio da je biznismen, imao tri kuće

Zlatan Petrović je imao tri kuće koje su bile dobro obezbeđene

  • 4

Španska policija je pre nekoliko dana da je razbila narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu. U operaciji je učestvovala policija nekoliko zemalja, a prilikom akcije zaplenjeno je više od 4 tone kokaina, a uhapšeno je više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa Balkanskog kartela.

Njega je pratila španska policija, nakon što su dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi.

Petrović je od ranije bio poznat policiji. Naime, "nanjušili" su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da prati svaki njegov korak.

Petrović je živeo u mirnom delu Đirone, gde je u jednoj ulici imao tri kuće. Trudio se da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa. Petrović se, naime, ponašao kao biznismen. Odlazio bi na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. On se lično nikad nije petljao u poslove, odnosno, nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

Sa suprugom je živeo u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dve je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Veruje se da je ovde organizovano uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz ovog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Komšije zanemele

U kraju gde je Petrović živeo komšije su zanemele. Niko ne želi da govori o njemu, a nekoliko njih je samo reklo da nisu imali pojma da vođa narko-kartela živi blizu njih.

Španski mediji pišu da je kraj gde je Petrović imao kuće veoma specifičan, jer su ulice kao u lavirintu, te je lako živeti ovde da te niko ne zapazi.

Mediji navode da je Petrović uhvaćen trenutak pre bekstva. Kada je policija upala, već je bio u automobilu. Osim marihuane, policija je zaplenila i više luksuznih automobila kao i motocikl "Ducati Panigale".

U kući je pronađena i veća količina novca, ali i municija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dik

    19. oktobar 2021 | 10:30

    ... trebao je da ostane ovde, bio bi državni sekretar !

  • Darinka

    19. oktobar 2021 | 10:35

    Ima li kraja ovom ludilu. Kako smo došli do toga da nam toliko mladih momaka ode na stranputicu? Znači mi smo zakazali, je mi njihovi najbliži,mi kao društvo u cjelini, dobro bi bilo da se sad i odmah opasuljimo da nam bar buduće generacije budu normalne. Ionako nas je malo,a i to malo ide gro njih pogrešnim putem. Kome ljudi ostaje zemlja? Uraditi nešto pametno po tom pitanju sad i odmah, nema odlaganje.....

  • Pero

    19. oktobar 2021 | 10:24

    Pustite tehničkog direktora na miru da vodi svoje poslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA