Bolsonaru preti optužba za ubistvo: Njegove odluke osudile su hiljade na smrt

Dokument prikazuje poražavajuću sliku zanemarivanja, nesposobnosti i anti-naučnog poricanja za koje mnogi veruju da je definisalo odgovor Bolsonarove administracije na vanrednu situaciju

  • 1
Žair Bolsonaro, Brazil

Foto: Tanjug/AP

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro bi mogao da se suoči sa optužbama za ubistvo zbog svoje uloge u pandemiji korona virusa u zemlji, navodi se u izveštaju istrage Senata.

Dokument od 1.078 stranica su danas objavili brazilski mediji, a komisija bi mogla glasati o odluci sledeće nedelje, piše Gardijan.

Dokument prikazuje poražavajuću sliku zanemarivanja, nesposobnosti i anti-naučnog poricanja za koje mnogi veruju da je definisalo odgovor Bolsonarove administracije na vanrednu situaciju u javnom zdravstvu u Brazilu gde je više od 600.000 ljudi umrlo od posledica virusa.

Bolsonarova "namerna i svesna" odluka da odloži kupovinu vakcina protiv korona virusa nepotrebno je osudila hiljade građana na smrt, navodi se u izveštaju i dodaje da je "matematika situacije je bila jasna, što više infekcija, više smrti".

Video: Ludački hrabar potez: Kročio u najozloglašeniju favelu, pratio člana lokalne bande

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA