Medicinski tehničar ubijao pacijente: Ubrizgavao im vazduh u vene, preti mu smrtna kazna

Proglašen je krivim za ubistvo Džona Lafertija, Ronalda Klarka, Kristofera Grinveja i Džozefa Kaline i preti mu kazna doživotnog zatvora, pa čak i smrtna kazna

  • 0
William George Davis

Foto: Tanjug/AP

Bivši medicinski tehničar i serijski ubica iz Tajlera proglašen je krivim zbog ubistva četiri pacijenata kojima je venski ubrizgao vazduh. 

Vilijam Dejvis, za koga su tužioci rekli "da voli da ubija ljude" proglašen je krivim za ubistvo pacijenata i preti mu smrtna kazna ili doživotni zatvor.

Na suđenju, koje je trajalo dve nedelje, potvrđeno je da su svi pacijenti bili hospitalizovani zbog srčanih problema, kao i da je bolničar zločine počinio u periodu od juna 2017. godine do januara 2018. godine, pre nego što je uhapšen.

On je na suđenju negirao krivicu, mada mu to nije previše pomoglo, budući da je osuđen za ubistvo iz predoumišljaja. On je osuđen da je svesnom namerom pacijentima ubrizgavao vazduh u arterije.

- Njegov motiv bio je da ubija ljude. On to voli. Uživao je dok je ulazio u bolničke sobe i ubruzgavao im vazduh. Čekao je i mirno gledao na kraju hodnika kako pacijentu počinje da se pogoršava stanje - rekao je tužilac.

Vilijamov advokat rekao je da ne vidi koji bi motiv ubica mogao da ima da bi počinio ovakav zločin, piše Mirror.

- Oženjen je, ima dvoje dece. Ništa od ovoga nije motiv da bi on to učinio. Da li mi ovde pokušavamo da ubijemo ljude ili da ih spasemo, jer trenutno činimo oba - rekao je advokat.

Vilijam je proglašen krivim za ubistvo pacijenata Džona Lafertija, Ronalda Klarka, Kristofera Grinveja i Džozefa Kaline i preti mu kazna doživotnog zatvora, pa čak i smrtna kazna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA