≫ 

Starica Svetlana stanuje u cisterni bez struje: Život u velikoj bedi, sklapa kraj sa krajem

Svetlanu Černovu iz ruskog grada Omsk život uopšte ne mazi

  • 0

Penzionerka Svetlana živi 35 godina u cisterni u kojoj nema struje. Do pumpe za vodu mora da pešači svaki dan stotine metara, a greje se preko kotla.

Ko zna kako bi se grejala da nije uzela kredit za kotao. Od već male penzije koja iznosi 14.000 rubalja (oko 170 evra), daje 12.000 rubalja samo na ratu kredita. Šta više, dok se lečila od korone, neko je uspeo da joj ukrade kotao.

U adaptiranom cilindričnom stambenom objektu je sve rađeno "uz pomoć štapa i kanapa". Neki prozori nemaju stakla, rđa je uveliko zahvatila čitavu spoljnu površinu cisterne, dok je đubre svuda po dvorištu.

Završila je u skučenoj cisterni, jer joj u građevinskoj firmi u kojoj je radila nisu dodelili stan. Žalila se direktoru, koji joj je obećao stan, ali je on nedugo zatim preminuo od srčanog udara. Firma se raspala, a Svetlana nije dobila stan.

Lokalne vlasti su joj nudile stan na oko 50 kilometara od Omska, međutim - nije joj se dopao:

- Feleričan stan pod komercijalnim uslovima. To košta 800 rubalja mesečno, ja sama plaćam režije... Pokazali su ga na fotografijama, nisam ni pogledala dalje - ističe baka Svetlana.

Ipak, postoji rešenje. Grupa blogera se okupila u akciji skupljanja novca za kupovinu i opremanje stana.

Kako izgleda život u cisterni pogledajte u videu na početku teksta, a da takvih teških priča ima i u Srbiji govori i slučaj Kate i Dragice Đorđević iz Železnika.

Video: Emotivni susret Dragice i Stipa: Sestra živi u vagonu, želim da joj dam sve što joj je oduzeo otac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA