≫ 

Sara je među 20 devojaka koje sumnjaju da su drogirane: Uboli su je iglom, ničeg se ne seća

One na telima imaju modrice nastale ubodom igle, a policija istražuje izveštaje o novom načinu drogiranja žena

  • 0
zena, devojka, aparati, bolnica, lekari, pacijent, bolest

Foto: Pixabay

Više od 20 devojaka iz Velike Britanije ispričalo je o tome kako su ubodene iglom i drogirane tokom izlaska, što je dovelo do pokretanja peticije o poboljšanju obezbeđenja u noćnim klubovima.

Studentkinje iz gradova kao što su Liverpul, Kardif, Mančester, Notingem, Lids i Njukasl veruju da su napadnute dok su bile u noćnim klubovima i za Sky News opisale kako su doživele zamračenje svesti i gubitak pamćenja.

Policijske snage istražuju brojne izveštaje o novom načinu drogiranja žena i kažu da se "veoma razlikuje od svega što su ranije videli".

Studentkinja iz Notingema Sara Bakl rekla je da se jedne noći uplašila da će "biti silovana ili da će umreti".

- Bio je to moj prvi izlazak nakon povratka na fakultet, mislila sam da će biti veoma zabavno sa prijateljima, a sve se završilo užasno - rekla je ona.

Sara je istakla kako se ne seća šta se dogodilo te noći i da su joj prijatelji pomogli da složi sve kockice.

- Nisam mogla da pričam, srušila sam se, počela sam da povraćam u taksiju na putu ka kući. Znali su da se nešto loše desilo jer sam gubila svest i vraćala se - ispričala je Sara.

Provela je više od 10 sati u bolnici i nije se sećala šta se dogodilo dok se nije probudila oko devet sati ujutru.

- Probudila sam se i shvatila da mi na ruci nastaje modrica i da ima trag. Postajala je sve tamnija, a ruka me je sve više bolela. Medicinske sestre su mi rekle da sam možda ubodena iglom. Odmah sam pomislila na HIV, hepatitis, koji mi je ušao pravo u telo - rekla je ona.

Sara je rekla da su ona i njeni prijatelji sada preplašeni i da ne smeju da izlaze nigde.

Zara Oven (19) takođe veruje da je drogirana - i da je dobila injekciju u butinu.

- Ne sećam se ničega, imala sam potpuno zamračenje. Imala sam sreće što su me prijatelji odveli kući, ali sam ujutru osetila oštar bol u nozi i osećala sam se čudno - dodala je ona.

Nakon porasta prijavljenih slučajeva o ubodima injekcija, bivša studentkinja iz Glazgova Hana Tomson pokrenula je peticiju za poboljšanje bezbednosti u noćnim klubovima.

Parlament će je sada razmatrati nakon što je za manje od šest dana dobila više od 100.000 potpisa.

Državna sekretarka Priti Patel zatražila je dodatne informacije od policije nakon brojnih prijava žena da su ubodene iglom u klubovima ili da im je u piće sipana droga.

- Ovo je apsolutno užasno. Zatražili smo od policije ažuriranje ovoga i ohrabrujemo svakoga da prijavi ovo ponašanje policiji - rekla je ona.

Video: Zgodne, fatalne, vole život na visokoj nozi: Lepotice koje su padale zbog droge i završile na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA