≫ 

Kraljica nakon otkazivanja puta u Severnu Irsku provela noć u bolnici

Ona je provela noć u bolnici, a svojim dužnostima se vratila narednog dana

  • 2
Kraljica Elizabeta Foto: Tanjug/AP

Potparol Bakingemske palate rekao je da je kraljica (95) "nevoljno" otkazala svoj put u Severnu Irsku, zbog saveta lekara.

Ona je, kako je potvrđeno, provela noć u bolnici, a svojim dužnostima se vratila narednog dana, prenosi Miror.

Vladarka je trebalo da putuje u Belfast, prvi put nakon pet godina, ali morala je da posluša savet lekara da odmara.

- Poslušavši medicinski savet da odmara nekoliko dana, kraljica je bila u bolnici u sredu ujutru, zbog preliminarnih analiza, a u Zamak Vindzor vratila se danas oko podneva i oseća se dobro - rečeno je iz Bakingemske palate.

Kraljica je navodno trebalo da se pridruži službi u crkvi Svetog Patrika, u znak sećanja na stogodišnjicu osnivanja Severne Irske.

Ona je, prošle nedelje, u javnosti viđena sa štapom.

- Kraljica je razočarana što neće moći da poseti Severnu Irsku. Ona šalje lepe želje ljudima i nada se da će uskoro moći da ih poseti - rekao je potparol.

Kraljica Elizabeta Foto: Tanjug/AP

Prvi put je zadržana u bolnici za osam godina

U sredu rano popodne, kraljica je viđena kako šeta svoje pse na imanju Vindzor, pre nego što je privatnim vozilom prebačena u bolnicu Kralj Edvard VII u londonskom Marilebonu.

Rečeno je da su kraljevski lekari postupali "oprezno", a jedan izvor je naveo da je noć provela u bolnici iz "praktičnih razloga", zbog putovanja nazad do zamka Vindzor, dugog 41 kilometar.

Očekuje se da će kraljica ostatak nedelje provesti oporavljajući se. Ovo je prvi put da je ostala u bolnici preko noći punih osam godina.

Otkazivanje putovanja, prema nekima, predstavlja podsetnik da šef države, u 95. godini, ne može da ispuni ono što se od nje očekivalo pre 10 ili 20 godina.

Kraljica ostaje pri tome da će prisustvovati samitu COP26 o klimatskim promenama u Glazgovu 1. novembra, rekli su njeni pomoćnici.

Kraljica Elizabeta, Džo Bajden, Kamila Bajden Foto: Tanjug/AP

Nedavno je odbila titulu "stare osobe godine"

Njeno Veličanstvo ima prepun raspored. Imala je najmanje 13 pojavljivanja od početka meseca, kada je posetila Škotsku i Vels na zvaničnom otvaranju Parlamenta.

Njeni pomoćnici trude se da ona ima dovoljno vremena da se oporavi.

Kraljica je nedavno odbila titulu "stare osobe godine", zato što se, prema rečima njenih ljudi, iako vlada skoro sedam decenija, još uvek oseća "premladom u srcu".

- Njeno Veličanstvo ne zna za drugi tempo osim punog i navikla da bude neverovatno zauzeta, posebno u poslednje vreme, ali je možda u njenom najboljem interesu da odvoji neko vreme da se odmori i oporavi pre nego štonastavi dalje - rekao je izvor blizak vladarki.

Kraljica Elizabeta Foto: Tanjug/AP

Prošle nedelje je otkriveno da je ona donela "ličnu odluku" da odustane od konzumiranja alkohola, na osnovu saveta svojih lekara, zbog gustog rasporeda uoči proslave Platinastog jubileja.

Očekuje se da je kraljica dobila prvu vakcinu za pojačavanje zaštite od korona virusa, nakon vakcinacije u januaru, kada je prekršila protokol objavivši da su ona i princ Filip primili vakcinu.

Tu odluku je donela kako bi "poslala poruku nade" narodu, zbog krize u Britaniji koju je uzrokovala pandemija korona virusa.

Video: Ko je nova upravnica Njukasla? Umalo britanska princeza, član kraljevske porodice hteo da je ženi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. oktobar 2021 | 00:04

    Baš čudno! U bolnici? Kako to, pa nema još ni 150 godina a već u bolnici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA