≫ 

Misterija se nastavlja: Telo Gabinog dečka nađeno čim su se njegovi roditelji uključili u potragu

Istu lokaciju na kojoj su pronađene njegove stvari pregledali su visoko obučeni pripadnici FBI, policajci i timovi sa psima samo mesec dana ranije

  • 0
Gabi Gabby Petito nestala devojka vlogerka Foto: Instagram/gabspetito

Sreda, 20. oktobar, počela je kao i prethodna 33 dana otkako je nestao Brajan Londri sa Floride, dečko mrtve Gabi Petito. A onda su oko podneva počele da stižu važne vesti.

Kris i Roberta Londri, roditelji nestalog Brajana, bili su u ekološkom parku nakon što su noć ranije pozvali policiju i pitali da ih prate do lokacije. U roku od nekoliko minuta pronađena je torba sa Brajanovim stvarima.

Čim se otkriće proširilo internetom, advokat Stiv Bertolino objavio je saopštenje koje je sve promenilo.

- Posle kratke pretrage mesta koje je Brajan posećivao, pronađeni su neki članci koji pripadaju Brajanu. Organi za sprovođenje zakona sada sprovode detaljniju istragu u toj oblasti - rekao je on.

FBI je u četvrtak preko snimaka zuba potvrdio da posmrtni ostaci pripadaju Brajanu Londriju.

Međutim, onima koji su pratili slučaj od početka ovo se činilo previše slučajnim. Istu lokaciju na kojoj su pronađene njegove stvari pregledali su visoko obučeni pripadnici FBI, policajci i timovi sa psima samo mesec dana ranije.

Iz dana u dan, timovi lokalnih, državnih i nacionalnih organa za sprovođenje zakona išli su u rezervat, dok im je poplava otežavala zadatak.

Policija je koristila sve sofisticirane alate za pretragu koji su im bili na raspolaganju, uključujući sonare, dronove, kolica za močvare i avione sa fiksnim krilima kako bi pronašli bilo kakav trag u ovom ogromnom i beskompromisnom pejzažu. Čak su angažovali i lokalnog rančera koji je provodio svaki dan poslednjih 30 godina na ovom terenu.

U vreme pretrage teren je bio pod vodom, ali stručnjaci su verovali da bi psi nanjušili neki trag.

A onda su u sredu baka i deka sa Floride u majicama i čizmama za planinarenje nadmudrili sve za nekoliko sati, prenosi Independent.

Kasnije tog dana stigla je potvrda da su u blizini pronađeni ljudski ostaci. Postavlja se pitanje kako je policiji promaklo ovo ključno otkriće, za koje je u međuvremenu FBI potvrdio da pripada Londriju.

Njegovi roditelji kritikovani su što nisu sarađivali sa vlastima, ali su sve vreme govorili da će njihov sin biti pronađen na stazama u blizini kuće.

Vlasti su znale da je Brajan bio na ovom području nakon što su tamo pronašli njegov automobil 14. septembra.

- To je veoma sumnjivo. Da je telo bilo tamo u to vreme, pre x nedelja, i ako je to isti pas i isti kvalitet psa ili isti kvalitet treninga, trebalo je da ga pronađu. Oni bi otkrili Laundrijevo telo - rekao je Kajl Hejen, bivši policajac.

I bivši šef detektiva Robert Bojs misli da sam ovim slučajem nešto nije u redu.

- Ima previše čudnih preokreta, ne možemo a da ne posumnjamo da Kris i Roberta nisu bili umešani - rekao je on.

Prema rečima advokata, roditelji su u utorak uveče obavestili FBI i lokalnu policiju da žele da posete park kako bi potražili svog sina.

- Tu su ih dočekali organi reda i pomno ih pratili pri ulasku u park i pretrazi - rekao je Bertolino.

Kad su pronađeni posmrtni ostaci, policija ih je zamolila da napuste park.

Na pitanje zašto su roditelji odlučili da odu baš u taj park, Bertolino je rekao da je to prvi dan otkako je ponovo otvoren za javnost.

- Park je bio zatvoren za javnost. Zaista nije bilo drugog razloga da krenu u potragu bilo gde drugde - rekao je on.

Međutim, Bojs misli da je čudno da su oni na dan kada je park otvoren otišli baš na to mesto i da su tamo pronašli ranac a onda i posmrtne ostatke.

Još uvek nije jasno šta se tačno desilo kada je nestala Gabi, a posle i Brajan.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA