≫ 

Miju i njene roditelje pronašli mrtve u parku: Otkriveno šta je ubilo porodicu u Kaliforniji

Prijatelj koji je prijavio nestanak porodice rekao je da su oni bili strastveni planinari

  • 0
Jonathan Gerrish

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Policija je konačno otkrila uzrok smrti tročlane porodice i njihovog ljubimca koji su u avgustu pronađeni mrtvi dok su pešačili u Nacionalnom parku Sijera u Kaliforniji.

Kancelarija šerifa u okrugu Mariposa saopštila je da su Džonatan (45), njegova supruga Elen (30), ćerka Mija (1) i pas Oski preminuli tokom šetnje 15. avgusta ove godine. Tog dana temperatura je dostigla visokih 42,8 stepeni, a na većini staze kojom su pešačili nije bilo hlada ni drveća.

Policija veruje da je porodica nastradala od posledica toplotnog udara i dehidratacije.

- Smrt izazvanu toplotnim udarom je jako teško istražiti - rekao je šerif.

Njihov automobil pronađen je dva kilometra od njihovih tela, baš na samom ulazu u šumu. Prijatelj koji je prijavio nestanak porodice rekao je da su oni bili strastveni planinari.

Pored tela porodice pronađene su i flaše sa vodom, ali su one bile prazne. Na stazi nije bilo signala, tako da porodica nije mogla ni da pozove pomoć.

- Kada smo pronašli tela, tragovi o mogućem uzroku smrti nisu bili vidljivi. Ovo je jedinstvena situacija - saopšteno je iz kancelarije šerifa.

U međuvremenu je sprovedena istraga kojom su odbačena nekoliko moguća uzroka smrti poput trovanje ugljen-monoksidom ili plinom iz obližnjeg rudnika, udar groma, samoubistvo i predoziranje narkoticima, prenosi Guardian.

Policija je odbacila i mogućnost da se porodica otrovala algama koje su pronađene u jednom izvoru. U njihovim telima nisu pronađeni tragovi ove toksične materije.

U septembru je rukovodstvo Nacionalnog parka Sijera saopštilo da zatvaraju staze u blizini mesta gde je porodica preminula.

Džonatan, koji je godinama radio kao softverski dizajner u San Francisku i njegova supruga Elen Čung, instruktorka joge, zaljubili su se u područje Mariposa pa su u ovom delu kupili čak nekoliko nekretnina.

- Naša srca nikada neće zaboraviti Džonatana, Elen i Miju i naravno, Oskija. Zauvek će ostati sa nama, gde god otišli. U budućnosti, kada budemo sedeli ispod drveća i slušali vetar koji se diže kroz grane, čućemo ih i pamtićemo ih - napisali su ožalošćeni prijatelji porodice.

Video: Policija navodno pronašla novac u zaraslom voćnjaku iza kuće Džonićevog sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA