Šojgu optužio NATO da gomila svoje snage blizu ruskih granica

Izjava Šojgua najnoviji je znak porasta tenzija između Rusije i NATO pošto su ministri Alijanse u sredu dogovorili novi plan o odbrani od ruskih pretnji

  • 2
Sergei Shoigu, Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je danas NATO da postepeno gomila trupe u blizini granica Rusije i da ne želi da ravnopravno razgovara sa Moskvom o evropskoj bezbednosti.

Izjava Šojgua najnoviji je znak porasta tenzija između Rusije i NATO pošto su ministri Alijanse u sredu dogovorili novi plan o odbrani od ruskih pretnji, ocenjuje Rojters.

Nemačka ministarke odbrane Anegret Kramp-Karenbauer opisala je plan kao "način obuzdavanja" Rusije, nakon čega je Kremlj saopštio da to pokazuje da je Moskva bila u pravu kada je prekinula odnose sa NATO.

- U svetlu poziva na vojno obuzdavanje Rusije, NATO nastavlja da gomila snage na našim granicama. Ministarka odbrane Nemačke mora dobro da zna koji je bio epilog sličnih akcija po Nemačku i Evropu - rekao je Šojgu.

On je naglasio da "bezbednost u Evropi može biti samo zajednička, bez narušavanja interesa Rusije", prenosi Sputnjik.

- Međutim, danas, NATO nije spreman na ravnopravan dijalog po ovom pitanju. Štaviše, realizacija plana NATO-a o "obuzdavanju" Avganistana završena je katastrofom kojom se sada bavi ceo svet - dodao je Šojgu.

Video: Sergej Šojgu vrši smotru trupa: Parada povodom Dana pobede

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne znaju

    23. oktobar 2021 | 20:16

    nato fasisti sta braca Rusi imaju na Kubi.

  • nikolas

    24. oktobar 2021 | 08:23

    RUSIJI I KINI MORA PRIPASTI CAST DA OBUZDA MALIGNI UTICAJ NATO KRVOLOKA JER STA JE SVET BEZ RUSKE I KINESKE KULTURE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA