Napadnut zatvor u Nigeriji, minirani zidovi: Pobeglo 800 zatvorenika

Zatvorska služba saopštila je da su napadači bili "teško naoružani sa sofisticiranim oružjem" i da su nakon razmene vatre sa zatvorskim službenicima ušli u zatvorsko dvorište miniranjem zidova dinamitom

  • 0
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Naoružani napadači napali su zatvor na jugozapadu Nigerije u državi Ojo i tom prilikom omogućili bekstvo 800 zatvorenika, saopštila je danas državna zatvorska služba.

Zatvorska služba saopštila je da su napadači bili "teško naoružani sa sofisticiranim oružjem" i da su nakon razmene vatre sa zatvorskim službenicima ušli u zatvorsko dvorište miniranjem zidova dinamitom, piše Rojters.

Oko 575 zatvorenika je pobeglo, dok su 262 ubrzo uhapšena, navodi se u saopštenju.

Olanrevadžu Andžorin, portparol zatvora Ojo, u istoimenoj nigerijskoj državi, potvrdio je ranije danas da su naoružani napadači kasno sinoć izveli napad na zatvorski objekat i da je započela istraga o tom incidentu koja će otkriti punu dimenziju štete.

- Ne mogu da utvrdim broj ljudi koji su pobegli ili su uhvaćeni, ali mogu da potvrdim da je ojačan bezbednosni obruč oko zatvora i u gradu - izjavio je portparol zatvora Ojo.

Video: Stražar se bacio na begunca a njegov kolega jedva došepao u akciju: Bekstvo u američkom sudu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA