≫ 

Nemica postala članica ISIS-a, devojčicu držala kao robinju: Dozvolila da umre od žeđi

Ona je mirno stajala u Iraku dok je njen tadašnji muž vezao mladu jezidsku devojku u dvorištu i ostavio je da umre od žeđi

  • 22
Isis, islamska drzava Islamska drzava / Foto: Profimedia / Ilustracija

Jedna Nemica koja je prešla u islam osuđena je danas na 10 godina zatvora pod optužbom da je, kao član ekstremističke grupe Islamska država u Iraku, dozvolila da petogodišnja jezidska devojčica, koju su ona i njen muž držali kao roba, umre od žeđi na vrelom suncu.

Viši regionalni sud u Minhenu osudio je 30-godišnjakinju, identifikovanu samo kao Dženifer V, za učešće u terorističkoj organizaciji u inostranstvu, pomaganje i podržavanje pokušaja ubistva, pokušaj ratnih zločina i zločin protiv čovečnosti, prenosi agencija AP.

Federalni tužioci optužili su ženu iz Lonea u Donjoj Saksoniji da je mirno stajala u Iraku dok je njen tadašnji muž vezao mladu jezidsku devojku u dvorištu i ostavio je da umre od žeđi.

Dete je bilo "bespomoćno izloženo situaciji", rekao je sudija Joahim Bajer i dodao da je V. "od početka morala znati da je dete, koje je bilo vezano na suncu, bilo u opasnosti od smrti".

Međutim, ona nije učinila ništa da pomogne devojčici, rekao je Bajer.

V. je odrasla kao protestant, ali je prešla na islam 2013. godine.

Nemački mediji javili su da je ona 2014. godine preko Turske i Sirije stigla do Iraka da bi se pridružila Islamskoj državi.

Ona je 2015. godine, kao pripadnik jedne ekstremističke grupe, patrolirala parkovima u Faludži i Mosulu, naoružana puškom i pištoljem, kao i prslukom sa eksplozivom, u potrazi za ženama koje se ne pridržavaju strogih kodeksa ponašanja i oblačenja, saopštili su tužioci.

Ona je privedena dok je pokušavala da obnovi svoje lične isprave u nemačkoj ambasadi u Ankari 2016. godine i deportovana je nazad u Nemačku.

Video: Ovo je mesto gde je ubijen vođa Islamske države Al Bagdadi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    25. oktobar 2021 | 16:14

    O patnji , progonu i mucenju Jezida svet cuti.Nikoga nije briga za njihovu stravicnu sudbinu.Dete je dete bez obzira na boju koze, veru i naciju.Siluju i ubijaju devojke pred njihovim ocevima.I posle kada kazu da su najcistija religija i najpravednija vredjaju tim stavom inteligenciju ljudima.

  • Hozze

    25. oktobar 2021 | 16:25

    U krvi je to švabama

  • Sneza

    25. oktobar 2021 | 15:53

    Dajte mi je na 5 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA