≫ 

Dečak koji je jedini preživeo pad žičare vraća se u Italiju: Osuđen deda koji ga je oteo

Biranovi roditelji i mlađa sestra bili su među 14 žrtava nesreće koje se dogodila u maju kada je žičara udarila u planinu na severu Italije

  • 0

Izraelski sud danas je naložio da se šestogodišnji dečak koji je preživeo pad žičare u Italiji vrati rođacima u Italiji, koji su bili uvučeni u ogorčenu borbu za starateljstvo sa članovima dečakove porodice u Izraelu.

Sud je naložio dečaku Itanu Biranu da se vrati u "mesto svog uobičajenog boravka, a to je Italija", a njegovom dedi, koji ga je doveo u Izrael protivno željama članova njegove porodice u Italiji, da plati oko 20.000 dolara troškova i advokatske takse, preneo je AP.

Biranovi roditelji i mlađa sestra bili su među 14 žrtava nesreće koje se dogodila u maju kada je žičara udarila u planinu na severu Italije.

Biranovi rođaci po ocu tvrde da je dečak odveden bez njihovog znanja i da su podneli tužbu u Italiji tražeći da se on vrati.

Dečakov deda Šmulik Peleg, branio je svoju odluku da odvede dete tvrdeći da je to u najboljem interesu dečaka i odvezao je Birana u Švajcarsku bez znanja ostalih rođaka pre nego što ga je poveo sa sobom nazad u Izrael.

Itan i njegovi roditelji su živeli u Italiji u vreme nesreće, a nakon što je dečak pušten iz torinske bolnice nakon višenedeljnog lečenja, nadležni službenici maloletničkih sudova odlučili su da će dete živeti sa tetkom po ocu, Aijom Biran, u blizini Pavije, na severu Italije.

U današnjoj presudi sudija Iris Iljotović-Segal iz porodičnog suda u Tel Avivu rekla je da je Biranova kuća u Italiji, gde se njegova porodica preselila kada je imao samo mesec dana, zaključivši da je njegovo preseljenje u Izrael bilo nezakonito čime su prekršena starateljska prava njegove tetke.

Sudija je takođe pozvao porodicu da se pomiri, rekavši: "...od najvećeg je značaja da se fokusiramo na zdravstveno i emocionalno stanje maloletnika i da mu pružimo podršku, lečenje i zagrljaj koji su mu potrebni nakon tragedije koja ga pogodila njega i njegovu porodicu".

Video: Radnik pao na gradilištu na armaturu, sve vreme bio pri svesti dok su ga spašavali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA