≫ 

Izrael izveo vazdušni napad na jug Sirije

Izraelska vojska je odbila da komentariše informacije o današnjem napadu

  • 4
Vazdušni napad Izraela na Damask Ilustracija Printskrin: Twitter/@disclosetv

Vlada u Damasku je saopštila da je Izrael danas izveo napad na jug Sirije, izvestili su sirijski državni mediji.

Napad je, kako javlja Rojters, izveden u pograničnoj zoni, koja je već dugo izvor zabrinutosti u Jerusalimu zbog aktivnog prisustva pro-iranskih oružanih frakcija.

Izraelska vojska je odbila da komentariše informacije o današnjem napadu.

Izvor Rojtersa u Ministarstvu spoljnih poslova Sirije je potvrdio da je izraelska vojska u zoru izvršila „novu agresiju na jugu zemlje“, ne navodeći šta je pogođeno i ima li ljudskih žrtava.

Izrael izvodi redovne napade na, kako se to formuliše u zvaničnim saopštenjima iz Jerusalima, "ciljeve povezane sa Iranom u Siriji", gde su snage koje podržava Tehran, uključujući i libanski Hezbolah, kako tvrdi Izrael, raspoređene da tokom rata u Siriji pružaju podršku predsedniku Bašaru al Asadu.

Izvor Rojtersa blizak vlastima predsednika Asada i upoznat sa ovim najnovijim incidentom tvrdi je da je izraelska bespilotna letelica napala nekoliko lokacija, uključujući bazu Hezbolaha u gradu Al Bat u provinciji Kuneitra, izviđački toranj u blizini baze sirijske vojske i još jednu metu.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, NVO koja izveštava o ratu u Siriji, saopštila je da je izraelski avion ispalio rakete na dva polžaja koje drže sirijske vladine snage i njihovi saveznici u provinciji Kuneitra, ali da za sada nema informacija o žrtvama.

O Siriji se razgovaralo prošle nedelje na sastanku u Sočiju između izraelskog premijera Naftalija Beneta i ruskog predsednika Vladimira Putina, najmoćnijeg Asadovog saveznika.

Benet je u nedelju izvestio svoju vladu da je sa Putinom postigao razumevanje oko Sirije, misleći da napore da se izbegnu vojna sučeljavanja sa Rusijom u jeku izraelskih vazdušnih napada na sumnjive proiranske položaje u Siriji, dodaje Rojters.

Video: U noći krvavog meseca Izrael bombardovao ciljeve oko Damaska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    26. oktobar 2021 | 08:06

    Volim Izrael ali sam realna osoba i zato stajem na stranu namucene Sirije.Pa sta ako Iran pomaze?Zar treba zemlja da padne u ruke satanske religije?Asad je bio i bice drzavnik za primer.U njegovoj zemlji sve verske zajednice su uzivale ista prava sto u drugim zemljama arapskog sveta nije slucajAsad smeta jer je Alavit a Iran su siti .Zna se koja sunitska zemlja pravi haos svuda na Bliskom Istoku uz podrsku Amerike.

  • Ratar

    25. oktobar 2021 | 23:17

    Boziji narod. Izabrani narod!! Srbija uz bracu jevreje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA