≫ 

Pucnjava u tržnom centru: Ubijene dve osobe, povređen policajac

Povređen je i osumnjičeni za napad, i on je u kritičnom stanju

  • 0
Kalifornija, pucnjava, trzni centar

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su ubijene, a četiri povređene, uključujući policajca, u pucnjavi u jednom tržnom centru u Bojsiju, glavnom gradu američke savezne država Ajdaho, saopštila je policija.

Na konferenciji za novinare, vlasti su saopštile da su tokom jučerašnjeg incidenta policajci razmenili vatru sa osumnjičenim, prenosi AP.

Policija je u ponedeljak uveče u saopštenju za javnost navela da je osumnjičeni u kritičnom stanju hospitalizovan i da je povređeni policajac zbrinut i pušten.

Policija nije objavila nikakve druge informacije o žrtvama, policajcu ili osumnjičenom.

Tržni centar je blokiran jakim snagama policije od ponedeljka uveče, a policija je saopštila da će ostati zatvoren dok se istraga nastavlja.

Šef policije Rajan Li rekao je da je pucnjava prijavljena policiji oko 13:50 u ponedeljak, uz izveštaj da je jedna osoba upucana u to vreme, a kada su policajci stigli, primetili su nekoga ko je odgovarao opisu osumnjičenog.

„Došlo je do razmene vatre, koja je usledila ubrzo nakon što je policija stiga, što je rezultiralo povredom policajca, kao i privođenjem osumnjičenog“, rekao je Li.

On je naveo da istražitelji veruju da je bio samo jedan napadač i da nema opasnosti za stanovištvo, kao i da za sada nisu poznati motivi ovog napada.

Otprilike 400 metara dalje, policajci su zatvorili deo puta u blizini prometne raskrsnice kako bi mogli da istraže drugo mesto zločina u vezi sa pucnjavom.

Policajci na drugom mestu zločina odbili su da odgovore na pitanja o istrazi osim što su potvrdili da je u vezi sa pucnjavom u tržnom centru.

Video: Snimak sa lica mesta: Tinejdžeri pucali u školi, među žrtvama najmanje osmoro dece i učitelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA