≫ 

Većina Austrijanaca želi da se Kurc povuče sa svih funkcija: 27 odsto želi da ostane

Na pitanje koja osoba iz OVP je najbolja za kancelara svega 23 odsto građana je reklo da je to Kurc, a najbolje je prošao aktuelni kancelar Aleksander Šalenberg sa 41 odsto podrške

  • 4
Sebastian Kurz, Sebastijan Kurc Foto: Profimedia/GEORG HOCHMUTH/AFP

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, pod velikim je pritiskom od pokretanja istrage protiv njega zbog pronevere i mita, i morao se povući sa čela vlade, a sada Austrijanci traže da se potpuno povuče sa svih političkih funkcija.

Većina Austrijanaca, to jest 65 odsto je mišljenja da Kurc treba da se povuče sa mesta lidera Narodne partije (OVP) i šefa poslaničkog kluba.

Samo 27 odsto smatra da on treba da ostane na aktuelnim funkcijama, proizilazi iz istraživanja javnog mnjenja, koje je sproveo instut Petera Hajeka za agenciju APA i televiziju ATV.

Što se tiče glasača OVP, njih 81 odsto želi da Kurc ostane na čelu stranke, a svega 13 procenata traži povlačenje.

Međutim, kod Zelenih 77 odsto traži potpuno povlačenje Kurca, kod pristalica Slobodarske partije (FPO) 80 odsto, Socijaldemokratske partije (SPO) 82 odsto, i Neos-a čak 86 procenata.

Na pitanje koja osoba iz OVP je najbolja za kancelara svega 23 odsto građana je reklo da je to Kurc, a najbolje je prošao aktuelni kancelar Aleksander Šalenberg sa 41 odsto podrške.

Zanimljivo je da i glasači OVP smatraju Šalenberga trenutno boljim kancelarom od Kurca.

Video: Vučić: Uvereni smo da ćemo austrijsku podršku imati i ubuduće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    26. oktobar 2021 | 08:47

    Njegovo ime se najvise culo na protestima po Austriji. Narod ga nece. Tako ce i kod nas, pocelo je. Samo ce kod nas biti zesce i jace, jer smo gladni.

  • С-26

    26. oktobar 2021 | 10:40

    Паметан народ,а не као овде,свака власт најаше по десет- петнаест година.,а ништа корисно ид њих .А живот пролази.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA