≫ 

Razbijena međunarodna banda u Hong Kongu: Tragovi finansiranja grupe vode do Crne Gore

Za švercovane lekove novac stizao i iz Crne Gore

  • 1
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Hong Kongu razbila je međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom lekova a koja je na posebne račune, između ostalih, dobijala novac iz Crne Gore za sprovođenje kriminalnih operacija.

Kako prenosi portal "news.abs-cbn.com", policija je zasad utvrdila da je na račune kriminalaca novac za švercovane lekove stizao iz Crne Gore, Bugarske i Švajcarske, prenosi portal RTCG.

Na tim računima nađeno je oko 2,5 milliona dolara.

Akcija je sprovedena, kako se tvrdi, nakon višemesečne istrage, tokom koje je otkriveno da se iz Hong Konga klijentima širom sveta šalju švercovani lekovi, a da se zauzvrat novac pripadnicima kriminalne grupe prebacuje iz inostranstva, uključujući Crnu Goru.

Osumnjičeno je nekoliko ruskih i uzbekistanskih državljana, a među uhapšenima je i devojka stara 27 godina, optužena da je vodila operativni centar u Hung Homu, kao i dva direktora lažne kompanije bez evidencije o vođenju posla.

- Finansijska istraga je otkrila da je oko 11 miliona HK dolara (oko milion i po američkih dolara) prebačeno na bankovni račun pomenute devojke, a devet miliona HK dolara deponovano je na drugi račun koji je pripadao lažnoj kompaniji između januara 2019. i septembra 2021.godine - piše u tekstu.

Policija veruje da su ovi bankarski računi korišćeni za prikupljanje i pranje novca dobijenog od inostranih kupaca švercovanih lekova.

Video: Srbin, šef podzemlja u Španiji, živeo u utvrđenoj ulici: Policija ostala zapanjena luksuzom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA