≫ 

Sestre ubijene u parku u Londonu nakon proslave rođendana, policija se izvinjava porodici

Njihova tela pronašli su članovi porodice i prijatelji

  • 0
Nicole Smallman Bibaa Henry

Foto: Met Police

Londonska policija rekla je da će se izviniti porodici Nikol Smolmen i Bibe Henri zbog načina na koji su detektivi odgovorili kada je prijavljen nestanak sestara.

Policiji je savetovano da to uradi, nakon što je istraga Nezavisne kancelarije za policijsko ponašanje (IOPC) utvrdila da je nivo usluge pružene porodici tokom vikenda nakon njihovog nestanka "neprihvatljiv".

Smolmen (27) i Henri (46) napadnute su i izbodene na smrt rano ujutru 6. juna prošle godine u parku u Vembliju, severnom Londonu, nakon proslave rođendana Nikol, prenosi Sky News.

Danijal Husein, koji je imao 18 godina u vreme ubistva, proglašen je krivim na suđenju u julu.

IOPC je rekao da je uveče, 6. juna, Met policija primila tri poziva od porodice i prijatelja o tome gde se nalaze sestre, nakon čega je započeta istraga o nestalim osobama.

Međutim, agencija je otkrila da je dežurni inspektor odlučio da zatvori policijske dnevnike, da jedan član osoblja nije tačno zabeležio informacije o tome gde se veruje da se nalazi Smolmen i da policijski resursi nisu raspoređeni do prepodneva 7. juna.

IOPC je takođe otkrio da je dispečer nazvao nestalu osobu "osumnjičenim" i delovao je odbojno tokom razgovora sa prijateljicom jedne od sestara koja je zvala policiju za savet nakon što su naočare pronađene u blizini mesta gde su kasnije otkrivena i tela.

U međuvremenu, izveštaj o nestalim licima za Henri nije sačinjen sve do 7. juna, što je značilo da nisu mogle da se preduzmu mere da se ona pronađe, što je predstavljalo kršenje politike za nestale osobe.

Potraga porodice i prijatelja dovela je do otkrivanja njihovih tela 7. juna u 13:18 sati u parku.

Video: Snimak ruskog profesora u trenutku dok baca delove tela ubijene studentkinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA