≫ 

Ubila je supruga Davida i rekla "nek trune u paklu": Nastavlja se suđenje, " godinama je zlostavljana"

Penelopa je priznala ubistvo iz nehata, ali poriče da ga je ubila s predoumišljajem, tvrdeći da je godinama trpela nasilje

  • 0
Penelope Jackson David Jackson

Foto: Privatna arhiva

Penzionisani potpukovnik David kog je njegova supruga Penelopa izbola nožem, jednom joj je iz šale držao nož na vratu tokom zabave u bašti", rekla je njihova ćerka danas na sudu.

Penelopu Džekson (66) je uhapsila policija nakon što je 13. februara tri puta izbola 78-godišnjeg Davida Džeksona u kuhinji njihove porodične kuće u Berou u Somersetu.

Par je uživao u skupoj večeri od rakova, jastoga i bifteka za njen rođendan, a onda je između njih izbila svađa jer je Davidu smetalo što ona mljačka hranom.

Penelopa je priznala ubistvo iz nehata, ali poriče da ga je ubila s predoumišljajem, tvrdeći da je godinama trpela nasilje.

Danas je Izabel Poterton (31), usvojena ćerka Penelope i Davida, opisala je na sudu nekoliko incidenta između oca i majke koji su je u detinjstvu veoma uplašili.

Ona je rekla da se seća njenog oca koji se nasilno ponašao prema njenoj majci između 1997. ili 1998. godine, ubrzo nakon samoubistva njegovog sina iz prvog braka, Gevina Džeksona.

Incidenti su se dogodili kada je porodica živela u vojnoj bazi u Nemačkoj, a njihova usvojena ćerka je tada imala osam godina.

Izabel je rekla da ju je otac izvukao iz kreveta i rekao joj da izvuče šolju punu čokolade, koju je kupila Penelopi za Dan majki, a koju se sakrila u ormaru, a onda je uništio pred njom.

Ona je zatim rekla da se prisetila kako je došla iz škole i zatekla oca kako gura njenu majku uza zid, a njoj iz nosa curi krv od udaraca.

Takođe je otkrila da je kobne noći kada je David ubijen, izbila svađa oko krompira, mljackanja i punjača za telefon.

Izabel je rekla da se dogovorila da se rođendanska večera njene majke održi preko Zoom poziva 13. februara ove godine.

Zbog karantina, hranu je nabavila unapred kako bi porodica mogla da jede zajedno, piše Daily Mail.

Penelope Jackson David Jackson

Foto: Privatna arhiva

- Imali smo koktele kao aperitiv, svi smo se svečano obukli, sve je bilo dobro. Jeli smo jastoga sa krompirom i odrezak sa brokolijem - rekla je ona danas na sudu.

Kasnije je između bračnog para izbila još jedna svađa jer je iPad koji su koristili za grupni Zoom poziv bio bez baterije.

- Videla sam da se mama uznemirila - rekla je ona.

Ranije je iskaz na sudu dala i Penelopa

 

Penelopin suprug je sve vreme bio ljut jer se ustima igrala sa hranom koju je pripremila za rođendan.

- Nisam mogla da verujem da može da bude toliko odvratan. Dobro raspoloženje koje je sve vreme vladalo je odjednom prestalo. To je bila kap koja je prelila čašu - rekla je ranije Penelopa na suđenju

Ona ga je prema njenim rečima tada zamolila da se ne ponaša tako i onda se sklonila u stranu i počela je da plače.

- Osećala sam se da mi je rođendan uništen. Uzela sam nož, otišla u spavaću sobu i tada sam pokušala da sebi oduzmem život - rekla je ona porotnicima.

Penelopa je zatim dodala da se tog trenutka za nju brak završio. Tada je shvatila da su godine zlostavljanja, neostvarenih želja i užasnih stvari koje je trpela bile uzaludne.

- Tada sam otišla kod njega u sobu, kako bih ga naterala da se bar malo oseti odgovornim jer je upropastio veče. Tada mi je rekao da prestanem da budem patetična i da ili završim sa tim ili da se vratim u krevet. Onda mi je David rekao hajde dođi i tada sam se izgubila kontrolu i učinila šta sam učinila - kaže Penelopa.

Ona je porotnicima rekla da ne zna zašto je to učinila jer nikada ranije nije bila sklona nasilju, piše The Sun.

- Samo je gledao u mene, svuda oko nas je bilo krvi. Bila sam prestravljena. Samo sam otišla u spavaću sobu, tada mi je bilo jasno da to nikako nisam smela da učinim - pravdala se ona.

Policija pronašla poruku sa priznanjem

 

Na sudu je rečeno da je David uspeo da pozove Hitnu pomoć pre nego što je izgubio svest, a policajci su po dolasku na lice mesta pronašli priznanje napisano na bloku pored telefona.

- Trpela sam toliko nasilja tokom godina. Bio je dobar otac, ali su maske noćas pale. Prihvatam svoju kaznu, neka trune u paklu - pisalo je na papiru.

Žena je više puta priznala šta je uradila tokom 18-minutnog razgovora sa hitnim službama i kasnije sa policijom. Službenici su je u jednom trenutnu savetovali da prestane da priča i sačeka pravni savet.

Odgovorila je da nema šta da čeka.

- Zašto sam to uradila, to je drugo pitanje, ali sam to uradila - odgovorila je.

Međutim, dan nakon incidenta Džekson je odbila da ogovori na pitanja policije i rekla je da je njen suprug bio nasilan i kontrolisao je.

Rekla je da je “ekstremno nasilje” počelo 1998. godine nakon samoubistva Davidovog sina iz prvog braka.

U izjavi, optužena je rekla da je do ubistva došlo nakon rasprave oko Zoom razgovora. Naime, rekla je da im je ćerka kupila večeru za njen rođendan, koji je David zatim pojeo sa ćerkom i zetom preko Zooma, bez nje.

Nakon svađe oko hrane, poziv se završio a Penelopa je otišla u krevet sa nožem ispod jastuka, navodno zbog zaštite.

Kada se probudila, osetila je da "više ne može da izdrži" i planirala je da se ubije.

- Rekla sam Davidu da mi je dovoljno i da ću se ubiti, a on je odgovorio da nastavim sa tim. A onda sam pomislila: "Zašto bih to bila ja? Možeš i ti" - rekla je, dodajući da ju je suprug nagovarao da ga izbode.

Na sudu je rečeno da je David navodno vrištao do je zvao Hitnu pomoć, dok je Penelope uhapšena sa posekotinama na rukama.

Porota bi ove nedelje trebalo da donese presudu.

Video: Muž i žena razgovarali, a onda je iz džepa izvadio pištolj i pucao u nju nekoliko puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA