≫ 

Makron i Si razgovarali o klimatskim promenama: Kina dala snažno obećanje

Kina je obećala da će postati karbonski neutralna do 2060. godine i da će prestati da povećava emitovanje štetnih gasova pre 2030.

  • 0
Emmanuel Macron, Emanuel Makron

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas u telefonskom razgovoru kineskog predsednika Si Ðinpinga da pošalje svetu "odlučan signal" o klimatskim promenama, a uoči samita COP26 koji počinje za vikend u Škotskoj.

Makron je pozvao Sija da značajno podigne ciljeve Kine kada je reč o naporima za rešavanje klimatske krize i da učini konkretan napredak ka okončanju oslanjanja Kine na ugalj, saopštilo je francusko predsedništvo, prenosi Rojters.

Francuski predsednik je takođe pozvao kineskog kolegu da se uspostavi veći reciprocitet u obnavljanju ravnoteže u trgovinskim odnosima između Evrope i Kine, naročito kada je reč o pristupu tržištu.

Kina je obećala da će postati karbonski neutralna do 2060. godine i da će prestati da povećava emitovanje štetnih gasova pre 2030.

Video: Ovo smo mi uradili našoj planeti! Led se topi na severnom polu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA