≫ 

Potresni snimci sa Sicilije: Dve osobe stradale, automobili plutaju, stiže još jače nevreme

Pravi problemi na Siciliji se očekuju u petak kada bi ponegde u samo jedan dan moglo ponovno pasti preko novih 200 litara kiše po kvadratnom metru, a uz to, biće olujnih i orkanskih udara vetra

  • 0

Vremenske prilike na Siciliji u noći između utorka i srede su se smirile, ali će tokom četvrtka, a posebno u petak Siciliju i Kalabriju ponovno zahvatiti jako nevreme. 

Dvoje ljudi je poginulo na Siciliji tokom vrlo retke ciklonske oluje, mediteranskog uragan. Ne radi se o pravom uraganu, već nekom obliku hibridnog ciklona, koji već danima uzrokuje haos na jugu Italije.

Delovi Sicilije i Kalabrije primili su ekstremne količine padavina dva i po dana. 

Područje su pogodile su rekordne poplave, a posebno je teško stradao grad Katanija na Siciliji. Nažalost, tamo je nevreme odnelo svoju drugu žrtvu, poginuo je 53-godišnji muškarac. Policija veruje da je poginuo u naletu vodene bujice, kada je izašao iz vozila i neuspešno pokušao pobeći.

U ponedeljak su spasioci pronašli beživotno telo 67-godišnjeg farmera na području Katanije, a i dalje se traga za njegovom suprugom.

Središte Katanije potpuno je poplavljeno. Delovi grada su bez električne struje iz sigurnosnih razloga, a i saobraćaj je u delu grada u prekidu. Vatrogasci su tokom dana imali preko 170 intervencija.

Pravi problemi na Siciliji se očekuju u petak kada bi ponegde u samo jedan dan moglo ponovno pasti preko novih 200 litara kiše po kvadratnom metru, a uz to, biće olujnih i orkanskih udara vetra.

Video: Pakao se spustio na zemlju: Sevalo je sa svih strana, dok su vozili auto udario ga je grom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA