≫ 

Agonija vakcinisane devojčice: Deca pričala da joj je ubrizgan kovid, svi bežali od nje

Jedna devojčica doživela je pravu torturu od svojih vršnjaka u Velikoj Britaniji, nakon što su saznali da se vakcinisala protiv korona virusa

  • 1
Sumnjiv muskarac, manijak, devojcice, skola

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Čitav svet vodi bitku sa korona virusom, a stručnjaci u svim zemljama apeluju na građane da se vakcinišu. U Americi je Uprava za hranu i lekove juče odobrila upotrebu "Fajzer" vakcine protiv korona virusa kod dece starosti od pet do 11 godina. Nažalost, u mnogim zemljama jaki su i antivakcinaški pokreti, pa su neretko i deca žrtve onih koji misle da su vakcine besmislica.

Jedna majka iz Engleske svedoči kako je njena 13-godišnja ćerka preživela pravu torturu u školi nakon što su deca saznala da je primila vakcinu.

Žena, koja je želela da ostane anonimna, kaže da je njena porodica za vakcine, ali da imaju mnoge prijatelje koji se protive cepljenju.

- Moja ćerka je u uzrastu kada mnogo informacija traži onlajn, pa sam je uputila na pojedine sajtove kako bi se što bolje informisala. Istovremeno sam joj rekla da je moj savet da primi vakcinu - započinje priču majka.

Kada je došao dan da primi vakcinu u prostorijama škole, ćerka joj se poverila da su neka deca rekla da neće da prime vakcinu jer "ne vide kako ona može da im pomogne".

- Ćerka je rekla da ona misli da će joj vakcina pomoći tako što će, recimo, moći da vidi baku, a da ne strahuje da će je zaraziti. Rekla je i da ne bi volela da ponovo nastava bude onlajn, i odlučila je da primi vakcinu - svedoči majka.

Majka dodaje da je odziv dece bio slab, jer roditelji nisu želeli da potpišu saglasnost da im deca prime vakcinu.

- U ćerkinom razredu samo je ona primila dozu, a možda je svega 20 odsto dece iz drugih razloga dobilo vakcinu. Malo ju je bolela ruka i glava, ali sve je prošlo uredu, do narednog dana - napisala je majka za Guardian.

Tada su počele muke za ovu 13-godišnjakinju.

"Ubrizgali su joj kovid"

 

- Jedno dete je sutradan u školi reklo da zato što je S. primila vakcinu to znači da su joj ubrizgali kovid, i da svi treba da beže od nje da ih ne bi zarazila. Deca su počela da se sklanjaju od nje. Niko nije hteo da sedne sa njom - priča majka.

Od devojčice su se sklanjali i tokom velikog odmora i užine.

Devojčica se vratila kući veoma uznemirena i pitala je majku zašto nju odbacuju deca koja su očigledno pogrešno informisana.

- Zvala sam školu i oni su me uveravali da će ubrzo rešiti sve, pogotovo jer žele da motivišu mnoge da se vakcinišu. Ipak, teško da će druga deca sad, kada su videli kako se pojedini ponašaju prema mojoj ćerki, prihvatiti da se vakcinišu - smatra majka.

Ona kaže da je ne brine samo to kako će se deca, koja neće vakcinu, da se ponašaju u školi.

- I roditelji vrše pritisak na decu da se ne vakcinišu, uglavnom jer su zabrinuti da vakcina nije dovoljno bezbedna za njih - ističe majka.

Ona kaže da je i sama bila nesigurna, ali da je zato nedeljama čitala sve što je pronašla o vakcinaciji dece, da bi znala šta može da očekuje.

Video: Broj zaraženih beba raste: U kovid odeljenju za novorođenčad 50 obolelih, imunitet dece sve veći mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    28. oktobar 2021 | 16:03

    Ja koliko znam i vakcinisani se zaražavaju. Umrla cela porodica iz Leskovca, svi vakcinisani i revakcinisani. Mejnstrim štampa obavezno prećuti kad se neko vakcinisan zarazi ili umre. Ali mi čitaoci znamo,čim se ne pominje vakcinalni status a čovek je zaražen mi znamo da je vakcinisan. Kad nije to se obavezno naglasi. I ja svom detetu nebi dozvolila da se vakciniše, kao što ni moja ćerka ne dozvoljava svom mladjem. Starija hoće da se vakciniše zbog upisivanja četvrte godine fakulteta u Kanadi. Živi u zabludi da će život da joj bude lakši ako se vakciniše i misli da njoj neće da se desi upala srca koju je kao nuspojavu vakcine prijavilo stotinak mladih. I to su njihove novine objavile. Prema tome ova žena ako je članak istinit nije čitala pravu literaturu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA