Otac i maćeha zlostavljali dečaka, pa ga ubili: Nisu ga hranili, trovali ga solju

Na sudu u Britaniji je svedočila i Arturova učiteljica koja je takođe navela da su u školi izrazili zabrinutost zbog dečaka, ali da su ih socijalne službe uveravale da je sa ovom porodicom sve u redu

  • 2
Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

Džoana Hjudž, baka ubijenog šestogodišnjeg dečaka u Velikoj Britaniji, izjavila je danas tokom suđenja da je socijalnoj službi dva meseca pre ubistva prijavila da je uočila modrice na telu unuka, ali da je nijedna služba nije kontaktirala i zamolila da im pošalje fotografije.

Artur Labinjo-Hjudž (6) ubijen je nakon što je danima bio mučen. Njegov otac i maćeha su ga navodno primoravali da stoji i po 14 sati dnevno, uskraćivali su mu hranu i trovali ga solju.

Njegov otac Tomas (29) i maćeha Ema (32) poriču da su zlostavljali dečaka i da su ga u junu prošle godine 2020. ubili u njihovoj kući u Vest Mildansu.

Baka ubijenog dečaka rekla je danas na suđenju da je primetila modrice na dečakovim ramenima nakon što je u aprilu posetila porodici, a zatim je navela da je svoje sumnje ispričala i socijalnim radnicima, međutim, nakon prijave Džoanu nko od njih nije kontaktirao za više informacija o ovom slučaju.

Na sudu je svedočila i Arturova učiteljica koja je takođe navela da su u školi izrazili zabrinutost zbog dečaka, ali da su ih socijalne službe uveravale da je sa ovom porodicom sve u redu.

Džoana je takođe rekla da joj se unuk jednom prilikom požalio da ga je Ema udarila po glavi i nazivala užasnim derištem, prenosi Daily Mail.

Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

- Bili smo u parku i Artur se sve vreme držao za glavu dok se igrao sa drugarima. Posle mi je ispričao da ga je maćeha zgrabila i njegovu glavu udarila u stepenice. Od šoka sam ga zamolila da to ponovi i tada mi je pojasnio da ga je maćeha nazvala užasnim detetom i gurnula mu glavu, a on je od siline udarca pao i glavu udario u stepenište - kaže dečakova baka.

Ona je od sina zatražila da dozvoli da dečak živi sa njom i njenim suprugom Kristoferom, međutim Tomas je to odbio tvrdeći da će njegov sin živeti sa njim. Ema se kada ju je Džoana upitala o spornim modricama rekla da ga nije ona povredila već da ga je povredio njen trogodišnji sin.

Na suđenju su kao dokaz korišćene i poruke koje su Arturov otac i maćeha slali jedno drugom, a u kojima se pominje nasilje nad dečakom. U jednoj od poruka Tomas je rekao Emi da mu začepi usta ili da ih veže čarapom.

Na sudu su izneti šokantni detalji u vezi sa zlostavljanjem dečaka koji je često bio izolovan od ostalih i da je često primoravan da spava na podu u dnevnoj sobi.

- Dečak je svakodnevno trpeo fizičko i psihičko nasilje. Imao je vidljive porvere po telu i bio je u užasnom stanju - rečeno je danas na suđenju.

Arthur je kolabirao u utorak, 16. aprila prošle godine, a preminuo je sledeći dan u dečjoj bolnici u Birmingemu. Ema je bila ta koja je nazvala hitnu pomoć. Bolničarima je rekla da se dečak sam povredio i da je "lupao glavom dok je sedeo na podu.

Suđenje dečakovom ocu i maćehi nastaviće se narednih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. oktobar 2021 | 19:17

    Izgleda da su i u Britaniji socijalni radnici isti kao i kod nas. Ne vole da se mešaju u svoj posao.

  • T...

    27. oktobar 2021 | 20:00

    Dozivotni zator pa ih muciti ko sto su oni mucili dete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA