Opada broj zaraženih u Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi: Jedna zemlja beleži vrtoglavi rast

U Latinskoj Americi i na Karibima vakcinisano je blizu 44 odsto građana zahvaljujući velikim donacijama preko SZO ili Kovaks programa

  • 0
Portugal vakcinacija vakcina korona virus Foto: Tanjug/AP

Broj novozaraženih korona virusom i broj smrtnih ishoda među kovid pacijentima je u padu širom Severne, Centralne i Južne Amerike, saopšteno je danas iz Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO).

U saopštenju se navodi da je broj novozaraženih i smrtnih slučajeva kod zaraženih korona virusom tokom protekle nedelje bio na najnižem nivou u poslednjih godinu dana, prenosi Rojters.

Na mnogim većim Karipskim ostrvima je evidentiran sličan trend, ukljucujuci i Kubu koja je mesecima imala veliki broj inficiranih korona virusom, navodi se u saopštenju PAHO.

Ipak, u Paragvaju je potvrđen veliki porast broja obolelih, a na Belizeu nagli skok broja smrtnih slucajeva među kovid pacijentima, saopšteno je iz ogranka Svetske zdravstvene organizacije.

U Latinskoj Americi i na Karibima vakcinisano je blizu 44 odsto građana zahvaljujući velikim donacijama preko SZO ili Kovaks programa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA