≫ 

Apokaliptične scene iz Italije: Ulice izgledaju kao deponije, obilne padavine i narednih dana

Izdata su crvena upozorenja na ostrvu Siciliji i u regiji u kojoj se nalazi grad Katanija, koji je već bio pogođen vremenskim nepogodama tokom cele nedelje

  • 1
Sicilija poplave Foto: Tanjug/AP

Jug Italije se sprema za još dva dana razornih kiša i poplava dok redak mediteranski uragan zvani mediken pustoši ovaj region.

U dosadašnjem nevremenu je stradalo dvoje ljudi, a sicilijanski zvaničnik Nelo Musumeci potvrdio je d aje danas nestala još jedna osoba.

Muškarac (53) je poginuo kada se njegovo vozilo zaglavilo u bijici u Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je ANSA.

Policija veruje da je on izašao iz vozila i pokušao da pobegne pred nadirućom vodom, ali nije uspeo, a njegovo beživotno telo je naknadno pronađeno.

U sličnoj tragediji u nedelju je 67-godišnji muškarac poginuo u Kataniji pošto mu je automobil ostao zaglavljen u vodi i mulju, a za njegovom suprugom se još traga.

Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće.

- Imali smo dva vrlo teška dana i proživeli smo dramatične momente - rekao je Pogliese.

Oluja Sicilija Foto: Profimedia/Orietta Scardino / Zuma Press

On kaže da se vremenski uslovi poboljšavaju, ali je i upozorio na lošu prognozu za sutra i prekosutra i kako je situacija prilično zabrinjavajuća.

Izdata su crvena upozorenja na ostrvu Siciliji i u regiji u kojoj se nalazi grad Katanija, koji je već bio pogođen vremenskim nepogodama tokom cele nedelje.

Video: Voda grunula na vrata: Sicilija potopljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    28. oktobar 2021 | 02:22

    HAARP je samo nacin da se sprovede i realizuje ono sto su mocnici zacrtali.novi svetski poredak.a zagrevanje o kom oni pricaju je vestaca izmisljena tvorevina da bi lakse ostvarili svoje ciljeve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA