≫ 

Jugoslav priznao da je provalio u vilu Tamare Eklston i ukrao 25 miliona: Jedan Srbin i dalje u bekstvu

Tamara, ćerka Barnija Eklstona, nekadašnjeg vlasnika Formule 1, je za vreme pljačke, koja se dogodila bila u decembru 2019. godine, bila na odmoru u Finskoj sa suprugom i ćerkom

  • 3
Tamara Eklston

Foto: Profimedia

Jugoslav Jovanović (24) iz Milana, priznao je da je učestvovao u krijumčarenju novca i nakita ukupne vrednosti 26 miliona funti. Taj je novac ukrao iz domova slavnih osoba u Velikoj Britaniji, ali je imao pomagače.

Kako pišu britanski mediji, Jugoslav je bio deo međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u vilu Tamare Ekleston u Kensingtonu i opljačkali je. To je bila najveća kućna provala ikad u Britaniji.

Tamara, ćerka Barnija Eklstona, nekadašnjeg vlasnika Formule 1, je za vreme pljačke, koja se dogodila bila u decembru 2019. godine, bila na odmoru u Finskoj sa suprugom i ćerkom. Njoj je tada ukraden nakit i gotovina u vrednosti od 25 miliona funti.

Istog meseca opljačkana je kuća i bivšeg fudbalera Franka Lamparda, iz koje je odneto oko 50.000 funti, ali i dom pokojnog vlasnika Lester sitija Vičaja Šrivadanapraba iz kog je odneto oko milion funti.

Policija nije uspela da vrati nakit i gotovinu iz tri spomenute pljačke. Pretpostavlja se da je ukradeno izneseno u inostranstvo.

Jovaniću je nakon izručenja iz Italije trebalo da se sudi Ajzelvortu, ali je on juče priznao krivicu. Pre toga je priznao da je kriv i za provalu počinjenu u periodu od 29. novembra do 18. decembra 2019. i da je neuspješno pokušao da kupi dve jakne brenda "Louis Vuitton" iz robne kuće "Harrods", koje je hteo da plati ukradenim novcem.

Kazna će Jugoslavu biti izrečena 15. novembra, kao i Italijanima Alesandru Maltezeu i Alesandru Donatiju, koji su takođerizručeni Velikoj Britaniji.

Četvrti provalnik, Daniel Vuković, nikada nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu, dok su rumunski državljani Aleksandru Stan, Sori Marcovici, Maria Mester i Emil Bogdan Savastru u januaru ove godine oslobođeni optužbi da su učestvovali u planiranju spomenutih provala.

Video: Uleteli u radnju, izvukli duge cevke, ojadili kasu i zbrisali za tri minuta kao na filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posteni lopov

    28. oktobar 2021 | 11:30

    U zdravlju sve potrosio.😀

  • nikola

    28. oktobar 2021 | 12:01

    "Ako vratite bice vam manja kazna" - "da sam hteo da vracam kredit bi' uzeo"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA