≫ 

Maloletnici planirali napad u Nemačkoj: Inspirisala ih Islamska država, u ekipi i Rus

Niko od petorice osumnjičenih, starosti od 16 do 22 godine, nije uhapšen jer su sudije istražiteljima samo izdale naloge za pretres

  • 1
Madeleine McCann, Medlin Meken, Nemačka policija, potraga Foto: Tanjug/AP

Nemačke antiterorističke snage izvršile su danas raciju u domovima pet mladića zapadno od Bona, za koje se sumnja da su planirali napad inspirisan militantnom grupom Islamska država, saopštili su tužioci.

Niko od petorice osumnjičenih, starosti od 16 do 22 godine, nije uhapšen jer su sudije istražiteljima samo izdale naloge za pretres, s obzirom na to da su većina osumnjičenih maloletnici, prenosi agencija Rojters.

Dvoje osumnjičenih su nemački državljani, dvoje su državljani Rusije i Nemačke, a jedan je Turčin.

- Osumnjičeni su optuženi da su pripremali teroristički napad inspirisan propagandnim materijalom Islamske države - saopštilo je javno tužilaštvo u Diseldorfu i dodalo da je racije izvelo oko 350 policajaca.

Istražitelji će analizirati materijal zaplenjen tokom ove racije kako bi se koristio kao dokaz protiv osumnjičenih u potencijalnom suđenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto sta su

    28. oktobar 2021 | 13:20

    deca gde su oni koji pisu da su pametna I vaspitana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA