≫ 

Svima deluje čudno, ali tvrde da Kim nema dvojnika: "Samo je smršao 20 kilograma"

Kimovo zdravlje je česta tema spekulacija zbog političkih posledica u slučaju da nije u mogućnosti obavlja svoje dužnosti, pošto za sada nije poznato ko bi mogao da bude njegov naslednik

  • 1
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un jeste izgubio oko 20 kilograma nakon što je prethodno imao oko 140 kg, ali izgleda da nema zdravstvenih problema, saopštila je obaveštajna agencija Južne Koreje.

Izveštaj koji je dala Nacionalna obaveštajna služba (NIS) tokom sednice parlamenta iza zatvorenih vrata, odbacuje glasine da je Pjongjang koristio Kimovog dvojnika tokom nedavnog javnog nastupa, saopštio je jedan poslanik iz vladajuće Demokratske stranke novinarima, prenosi Jonhap.

Prema poslaniku, NIS je napravio procenu nakon sprovođenja detaljne studije zdravstvenog stanja severnokorejskog lidera korišćenjem veštačke inteligencije i drugih naučnih metoda.

Kimovo zdravlje je česta tema spekulacija zbog političkih posledica u slučaju da nije u mogućnosti obavlja svoje dužnosti, pošto za sada nije poznato ko bi mogao da bude njegov naslednik.

Prema izveštaju, Kim je ove godine sprovodio javne aktivnosti 70 dana, što je za 45 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je NIS.

On je uklonio i portrete svog oca i dede, bivših lidera Kim Džong-ila i Kim Il-sunga, iz pozadine zvaničnih sastanaka, što ukazuje na izlazak iz senke svojih prethodnika.

Liderova sestra, Kim Jo-Džong, imala je javne aktivnosti u 34 navrata ove godine, duplo više nego prošle, i nadgleda odnose Pjongjanga sa Južnom Korejom i SAD, a NIS navodi da obavlja i tajna putovanja u provincije gde proverava život ljudi i prijavljuje svoje nalaze bratu.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mane

    1. novembar 2021 | 17:25

    Ma svi ti komunisticki diktatori imaju dvojnika.Jadan narod sa ovakvima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA