≫ 

Najveća zaplena droge u Aziji ikada: U kamionu sa gajbama piva brdo tableta

Policija Laosa je presrela juče više od 55 miliona tableta metamfetamina i preko 1,5 tona kristalnog metamfetamina, zaustavivši kamion koji je prevozio gajbe piva

  • 0
droga ilustracija Foto: Pixabay/ Ilustracija

Policija Laosa zaplenila je rekordnu količinu droge u regionu Zlatnog trougla, potvrdila su danas dva bezbednosna izvora na Tajlandu, što je, prema rečima Ujedinjenih nacija, najveća pojedinačna zaplena droge u Aziji ikada.

Policija Laosa je presrela juče više od 55 miliona tableta metamfetamina i preko 1,5 tona kristalnog metamfetamina, zaustavivši kamion koji je prevozio gajbe piva u severnom Bokeu, koji se graniči sa Tajlandom i Mjanmarom, navela su dva izvora za Rojters.

Džeremi Daglas, regionalni predstavnik Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC), rekao je da je ovo otkriće "daleko najveća zaplena u istoriji istočne i jugoistočne Azije".

Zlatni trougao, oblast severoistočnog Mjanmara koja se graniči sa delovima Tajlanda i Laosa, ima dugu istoriju kao glavna oblast za proizvodnju droge.

Služila je kao veliki proizvodni centar za stimulanse tipa amfetamina, a posebno metamfetamina.

U Americi je, da podsetimo, razbijanje narko-klana koji se bavio krijumčarenjem heroina dovelo do toga da se osnuje organizacija koja godišnje vrti na desetine milijadi dolara od prodaje meta.

Video: Švercovali kokain u bananama: Policija zaplenila više od tone droge u kontejnerima sa voćem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA