Neslućeni heroj: Radnik na "zip lajnu" pustio konopac i pao u provaliju - samo da bi spasao nepoznatu ženu

Nesrećni čovek pao je sa visine od preko 30 metara

  • 4
Joaquin Romero

Hoakim Romero (34), iz Kalifornije, zakačinjao je ženu za sajlu kojom je trebalo da se spusti, iznad provalije, kada je ona prerano skliznula i zaglavila se na žici. Radnik na platformi poginuo je u herojskom činu i spasao posetiteljku.

Romero je pokušavao da zakači sigurnosne kajševe za žicu, ali žena je skliznula sa platforme. On je pokušao da uhvati kanape, i tada je izgubio ravnotežu jer ga je njena težina povukla i on je visio na kanapima, zajedno sa ženom, na visini od preko 30 metara, prenosi Miror.

On je na kraju, navodno odlučio da pusti kanape, jer se plašio da kajševi neće izdržati njihovu težinu. Prema izveštajima, maksimalna težina je oko 113 kilograma.

Nakon tragičnog žrtvovanja, hitna pomoć je pokušala da ga spasi. Izvukli su ga iz provalije što su brže mogli i prebacili u bolnicu ali, nažalost, Hoakim nije preživeo koban pad.

Žena koju je spasao prošla je bez povreda.

Pokrenuta je opsežna istraga popularnog spusta žicom, zbog procene da oko 16 osoba svake godine pogine na ovoj atrakciji, tražeći uzbuđenje.

Kompanija čije je vlasništvo ova atrakcija, koja je otvorena 2015. godine, nudi posetiocima da biraju vožnju. Za vreme spusta dostiže se brzina od skoro 90 kilometara na čas, a visina ponora kreće se od oko 90 metara, pa do preko 820.

Video: Pukla žičara na vrhu planine: Devetoro poginulo, a dvoje dece teško povređeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA