≫ 

Balkanska mafija među glavnim saveznicima kolumbijskog klana: Broji oko 3.500 ljudi

Vođa "Clana del Golfo", Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD

  • 0
Dairo Antonio Usuga

Foto: Tanjug/AP

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija "Clan del Golfo", čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

- Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasion i Sinaloa, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu", prenela je Radiotelevizija Crne Gore navode iz dokumenta kolumbijske policije koje je na današnjoj konferenciji za novinare pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa "Clana del Golfo", Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a "Clan del Golfo" broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

Video: Ojadili kombi za dostavu robe: Otvorili ga i pokralI pakete, ko zna koga su sve zavili u crno!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA