≫ 

Predsednički kandidat levice u Čileu pozitivan na korona virus

Tridesetpetogodišnji Gabrijel Borić kandidat je nove stranke "Podržimo dostojanstvo" (AD)

  • 0
Čile korona virus Foto: Tanjug/AP

Čileanski predsednički kandidat Gabriel Borić, lider levice i jedan od najbolje rangiranih u predizbornim anketama, saopštio je u sredu da je pozitivan na kovid-19 i da će se samoizolovati, manje od tri nedelje pre zakazanih izbora.

Tridesetpetogodišnji Gabrijel Borić kandidat je nove stranke "Podržimo dostojanstvo" (AD), koja je u januaru osnovana ujedinjenjem više levičarskih stranaka, a u objavi na Tviteru naveo je da je upravo dobio pozitivan test i pozvao svoje kontakte da prate protokole pandemije, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Borić, koga je osim AD podržala i široka levičarska koalicija "Frente Amplio", koja uključuje i Komunističku partiju , otišao je u preventivnu izolaciju ranije ove nedelje, kada je objavio da ima groznicu, što je izazov za njegov tim uoči glasanja 21. novembra.

Borić se nalazi odmah iza krajnje desnog kandidata Hozea Antonija Kasta u izbornim anketama, a mnoga istraživanja pokazuju da bi levičar verovatno pobedio u drugom krugu u decembru.

Video: Drama u Čileu: Nestao avion sa 38 putnika sat nakon poletanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA