Vjekoslavu produžen pritvor: Terao druga koji mu je silovao dete da kopa grob, zario mu nož u srce

Ovo je drugi put da je sudija na dva meseca produžio kućni pritvor

  • 13
Oleg Sviridov, Vyacheslav M

Foto: Društvene mreže

Besnom ocu Vjekoslavu, koji je navodno ubio svog najboljeg prijatelja nakon što je otkrio da je seksualno napastvovao njegovu ćerku, produžena je kazna kućnog pritvora.

Ovo je drugi put da je sudija na dva meseca produžio kućni pritvor, umesto boravka u zatvoru. Meštani sela podržavaju Vjekoslavov potez i zahtevaju da on bude pušten na slobodu. 

Dva meseca nakon istrage, tužioci su tražili od sudije Maksima Volkova u Okružnom sudu u Krasnoglinskom da bivšeg radnika fabrike raketnih motora Vjekoslava zadrži u kućnom pritvoru, a ne da ga smesti u pritvorski centar kao što je uobičajeno za osumnjičene za ubistvo.

- Svi roditelji se zalažu za ubistvo pedofila - rekla je novinarka i bivša kandidatkinja za predsednika Rusije Ksenija Sobčak.

Veruje se da je Vjekoslav ubio Olega nakon što je u njegovom telefonu pronašao snimak na kojem se vidi kako Oleg siluje njegovu osmogodišnju ćerku. Vjekoslav i Oleg su sedeli za stolom i pili, kada je Vjekoslav ugledao snimak na kom se Oleg iživljava nad njegovom ćerkom. Kako su bili dugogodišnji prijatelji, Oleg je više puta čuvao dete, a vrlo verovatno je dete svaki put bilo zlostavljano.

Policija je sada saslušala i Vjekoslavljevu suprugu koja je rekla da su ona i njen suprug dali ultimatum Olegu da se sam prijavi u policiju do 8 uveče ili da izvrši samoubistvo. Međutim kasnije uveče, Vjekoslav je rešio da uzme pravdu u svoje ruke i primorao je svog bivšeg najboljeg prijatelja da ode sa njim u šumu i ponese lopatu.

U međuvremenu u šumi je pronađen grob u kom je sahranjen Oleg sa nožem zarivenim u njegovo srce. Policija je odmah uhapsila Vjekoslava i on se nalazi u pritvoru optužen za teško ubistvo.

On je sve vreme u policiji tvrdio da je u šumi između njih izbila žestoka svađa, kao i da je Oleg naleteo na nož tokom rasprave.

Novi detalji koji su isplivali nešto kasnije ostavili su sve u šoku. Vjekoslav je na silu odveo Olega u šumu, primorao ga da sam sebi iskopa grob, a onda mu nož zario u srce, bacio telo u rupu i zakopao, piše The Sun.

Istovremeno, policija je u telefonu pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlostavlja još najmanje troje mališana. Izvori bliski slučaju otkrili su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg brutalno siluje dve devojčice, starosti 6 i 11 godina.

Na osnovu snimaka se zaključuje da je Oleg decu zlostavljao najmanje pet godina pre nego što je Vjekoslav pronašao snimke u njegovom telefonom. Meštani sela, ali i brojni građani Rusije, zahtevaju od vlasti da Vjekoslava puste na slobodu i da protiv njega ne bude podignuta optužnica.

- On nije ubica, on je samo štitio svoje dete i našu decu - rekao je jedan meštanin sela.

Ukoliko Vjekoslav bude osuđen za Olegovo ubistvo, preti mu do 15 godina zatvorske kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA