≫ 

SAD zabrinute zbog sastanka Asada i šefa diplomatije UAE

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs je pozvao sve države u regionu Bliskog istoka da pažljivo razmotre "zverstva" koja je počinio Asad

  • 4
Bashar Assad, Bašar al Asad Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Države su zabrinute zbog današnjeg sastanka ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emerata (UAE) šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana i sirijskog predsednika Bašara el Asada, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

On je pozvao sve države u regionu Bliskog istoka da pažljivo razmotre "zverstva" koja je počinio Asad, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Sastanak sirijskog predsednika i ministra spoljnih poslova UAE predstavlja znak poboljšanja odnosa između Sirije i Emirata, koji su saveznik SAD i koji su nekada podržavali pobunjenike u pokušaju da svrgnu sirijskog lidera.

- Zabrinuti smo izveštajima sa ovog sastanka i porukom koju šalje. Kao što smo već rekli, ova administracija neće pružiti nikakvu podršku naporima da se normalizuju odnosi sa režimom Asada ili da se on rehabilituje, jer Bašar el Asad je brutalni diktator - rekao je Prajs na današnjem redovnom brifingu za novinare.

Video: Bejrut: Požar u sirijskom izbegličkom kampu u Libanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    10. novembar 2021 | 06:21

    Ама,јесте,сви су диктатори,осим Американаца,изразито мирољубиве нације,познати по несебично помоћи Африци,Вијетнаму,Либији и нама...😋😋😋

  • zac

    10. novembar 2021 | 04:36

    Ako je neko pocinio zverstva na ovom svetu onda ste to vi ,stalno ste u ratu sa nekim i to sve zbog vasih interesa,hipokriti.

  • nikolas

    10. novembar 2021 | 11:21

    MIROLJUBIVI AMERI U SVOJOJ DUGOJ ISTORIJI RATUJU SAMO VEC 221 GODINU !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA