Serijski silovatelj Denis preminuo u zatvoru od korone: Godinama zlostavljao tinejdžerke

Mnoge njegove žrtave pretrpele su teške traume, od kojih se i danas nisu oporavile

  • 0
Dennis Smalley Foto: Greater Manchester Police

Serijski silovatelj iz Hindlija, koji je optužen da je napastvovao sedam tinejdžerki i četiri devojke starije od 25 godina, preminuo je u zatvoru od posledica korona virusa. 

O tome koliko je Denis Smali bio opasan govori i podatak da je jedna od njegovih žrtava bila devojka koja se nedavno pre zločina porodila.

Jedna od devojaka bila je njegova žrtva više od deset godina, a mnoge žrtve bile su maloletne tinejdžerke.

Mnoge njegove žrtave pretrpele su teške traume, od kojih se i danas nisu oporavile.

Denis je u martu 2016. godine osuđen na 25 godina zatvora, a tada je već imao 65 godina, prenosi Daily Mail

Porota ga je proglasila krivim po 44 tačke optužnice i to za 25 silovanja, 16 nedozvoljenih ponašanja pred maloletnim licem, dva teška seksualna zlostavljanja i za napad koji je pruzrokovao teške telesne povrede. 

Njegovu smrt potvrdio je u saopštenju i Ombudsman, u čijem izveštaju se navodi da je Denis preminuo od teške pneumonije koju je dobio nakon što se inficirao korona virusom. On takođe dodaje da Denis nedeljama nije napuštao zatvor, tako da je infekciju najverovatnije dobio od nekog zatvorenika ili čuvara.

Ombudsman je bio zadovoljan postupcima koje je rukovodstvo zatvora preuzelo po pitanju njegove bolesti, i naveo da je Denisu bila pružena adekvatna nega.

Glavni detektiv koji je vodio istragu o Denisovim žločinima rekao je da je on svojim postupcima ostavio teške posledice na svih 11 žrtava.

- Imao sam posla sa nekim zaista lošim pojedincima tokom svog rada u policiji, ali Denis Smali je bez sumnje jedan od najgorih koje sam ikada sreo - rekao je detektiv tokom njegovog suđenja 2016. godine.

On je u obraćanju dodao da je Denis očigledno nesposoban da bilo šta osim nesreće nanese devojkama koje je sreo.

- Nadam se da će žrtvama sada biti lakše jer će ovo čudovište biti iza rešetaka do kraja života - rekao je detektiv na sudu.

Denis je početkom godine poslušao savet lekara i 25. februara je primio prvu dozu vakcine, ali se 3. marta zarazio i tada je razvio tešku pneumoniju sa kojom se mesecima borio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA