≫ 

Hranitelji dečaka Spajdermena o njegovom nestanku: Ništa ne krijemo, ovo je naša verzija priče

Oni nisu uhapšeni, niti je protiv njih pokrenuta optužba za Vilijamov nestanak

  • 0
William Tyrrell Foto: NSW Police

Hraniteljski par koji je čuvao Vilijama Tirela, poznatijeg kao dečak Spajdermen, pre nego što je pre sedam godina nestao, saopštio je da oni ništa ne kriju povodom ovog slučaja.

- Mi nemamo šta da sakrijemo. Dali smo policiji sve, uzeli su nam i laptopove - rekla je hraniteljka malog Vilijama.

Iako se javnost danima pita zašto policija nije ranije ispitala hranitelje, inspektori zaduženi za ovaj slučaj kažu da to nije praksa, da se prvo povela opsežna istraga, pa su oni naknadno privedeni na saslušanje.

U podkastu poznate novinare Kanala 10, Lije Haris, otkrila je i da je jedan detektiv Geri Džublin, u međuvremenu isključen iz istrage.

Detektiv je istraživao hranitelje, dovodio ih odvojeno na iscrpne intervjue bez najave, a zatim im je u automobilu ostavljao prislušni uređaj kako bi mogao da čuje o čemu su razgovarali na putu do kuće.

- Njih dvoje tokom razgovora nisu rekli ništa što bi moglo da ih inkriminiše - rekla je Haris.

Hraniteljka je ranije izjavila da nema ništa sa njegovom otmicom, kao i da se osećala uznemireno kada se policija prema njoj ponašala kao prema osumnjičenoj, ali je na kraju shvatila da je to deo istrage kako bi se otkrilo da li su oni umešani u nestanak.

Intenzivno ispitivanje para počelo je nakon što su se pojavili snimci na kojima se vidi šta se tačno dogodilo tog dana kada je Vilijam nestao.

Hraniteljka je detaljno opisala svoju verziju priče o tome kako je tekla potraga za dečakom, prenosi News.com.au.

- Prvo sam ga tražila u školi jahanja, tamo nije bio, zatim sam se vratila u auto i nasavila svuda da ga tražim - rekla je ona.

Policija je ove nedelje zaplenila taj automobil i nalazi se na forenzičkom ispitivanju.

- On nikada ne luta, on se tako ne ponaša. Onda sam nastavila da ga tražim po komšiluku, gledala sam gde god sam mogla. Stalno sam ponavljala gde je on, kao i da je ovde bio pre pet minuta, nisam mogla da ga pronađem - rekla je ona.

Ona nije uhapšena, niti je protiv nje pokrenuta optužba za Vilijamov nestanak.

Ko su dečakovi hranitelji

Hraniteljka Vilijema Tirela je imućna poslovna žena iz Sidneja i ima 56 godina. Na dan Vilijamovog nestanka ona je sa njim bila u poseti svojoj majci.

Inače, hranitelji su optuženi za navodni napad na dete u njihovom domu u Sidneju, prenosi Daily mail. Međutim, mediji dodaju da se ne radi o detetu Vilijamu Tirelu.

Policija je u saopštenju potvrdila da su hranitelji optuženi za napad po jednoj tački optužnice.

Do optužbe je došlo nakon što je policija opkolila dom u kojem je Vilijam poslednji put viđen, kao i mesto oko 700 metara dalje, gde su u sredu pronađena dva misteriozna objekta.

Dva komada degradiranog materijala pronađena su na mestu iskopavanja u blizini Batar Krik Rouda - a policajci su ih uporedili sa crveno-plavim odelom Spajdermena.

Međutim, portparolka policije je brzo intervenisala i zaključila da prvi predmet nije povezan sa slučajem nestanka dečaka, dok se drugi i dalje ispituje.

Hraniteljka i njena majka navodno su sedele i pile čaj u prizemlju, kada su odjednom shvatile da ne čuju Vilijama. Hraniteljka ga je tada pozvala, ali se on nije odazivao.

Ona je sa suprugom godinama vodila kampanje moleći ljude da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o dečaku da im se obavezno jave.

Ali kada je Daily Telegraph u septembru objavio da su oni označeni kao osobe od interesa u ovom slučaju, porodica se oglasila ljutitim saopštenjem.

- Zamislite da se probudite i pročitate članak nepotkrepljen činjenicama koji je objavila poznata medijska kuća u kojoj se tvrdi da je viši službenik u policiji Novog Južnog Velsa rekao da imaju novu osobu od interesa, a zatim zaključuju da je ovaj slučaj na ivici da bude rešen - rekli su oni u saopštenju.

Oni su dodali i da su ponovo prinuđeni da gledaju kako drugi iskorišćavaju Vilijama zbog lične koristi.

- Lažne vesti izazivaju još veću patnju onima koji Vilijama vole - navodi se u saopštenju hranitelja.

Dugo se krilo da se deča nalazi u hraniteljskoj porodici, a od roditelja je oduzet nakon optužbi za nasilje u porodici i konzumiranje narkotika.

Dečakov nestanak slomio njegovog biološkog oca

Vilijamova baka po ocu, rekla je da je ova tragedija potpuno slomila njenog sina. On je godinama nakon njegovog nestanka često boravio u zatvoru, a samim tim se i udaljio od porodice.

- On je beskućnik, ne znam gde je. Jednom sam se čula sa njim kada je izašao, bilo mi je teško jer je bio bez ičega - rekla je Vilijamova baka.

Prema jednom izveštaju on je priveden jer je u apoteci zahtevao da mu daju lekove za koje je potreban recept ponavljajući da su mu potrebni jer je pre sedam godina izgubio sina.

- Vidite šta je ova tragedija uradila mom sinu, sta je učinila meni - rekla je na kraju dečakova baka.

Video: Ispovest komšije koji je izvukao dečaka iz septičke jame: Plutao je dole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA