≫ 

Putin: Zapad koristi migrantsku krizu da pritisne Minsk

Putin napominje da Zapad ne shvata dovoljno ozbiljno upozorenja Rusije da ne prelazi njene "crvene linije" i da Moskva mora da dobije ozbiljne bezbednosne garancije od Zapada

  • 12
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Zapadne zemlje koriste migrantsku krizu da bi izvršile pritisak na Minsk i kao novi razlog za tenzije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na proširenoj sednici odbora ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Ne može proći nezapaženo da zapadne zemlje koriste migrantsku krizu na belorusko-poljskoj granici kao novi razlog za napetost u nama bliskom regionu, kao i za vršenje pritiska na Minsk. Istovremeno, oni zaboravljaju svoje obaveze na humanitarnom planu - poručio je Putin, a prenosi ruska agencija TASS.

Napominje da Zapad ne shvata dovoljno ozbiljno upozorenja Rusije da ne prelazi njene "crvene linije" i da Moskva mora da dobije ozbiljne bezbednosne garancije od Zapada, prenosi agencija Rojters.

Putin je rekao i da pregovori o rešavanju sukoba u istočnoj Ukrajini idu ka ćorsokaku.

Ruski predsednik je, kako prenosi TASS, opisao odnose Rusije sa Sjedinjenim Državama kao "nezadovoljavajuće", ali je rekao da je Moskva otvorena za dijalog i da je njegov junski samit sa američkim predsednikom DŽoom Bajdenom otvorio prostor za poboljšanje odnosa.

- Da, u mnogim bilateralnim i međunarodnim pitanjima naši interesi, ocene, stavovi se zaista razlikuju, kao što svi dobro znaju, ponekad radikalno - rekao je Putin u obraćanju zvaničnicima u Moskvi i ponovio: "otvoreni smo za kontakte i razmenu mišljenja, kao i konstruktivan dijalog".

Video: Pobuna migranata: Seku žicu na granici, oružane snage reaguju suzavcem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. novembar 2021 | 16:58

    ZAPAD ZELI UNISTENJE PRAVOSLAVLJA I RAT DO ISTREBLJENJA !!! HRISCANI VATIKANA ZELE RAT PROTIV PRAVOSLAVNIH HRISCANA PO NARESJENJU NWO-NOVOG SVETSKOG POREDKA!!!!

  • Aleksa

    18. novembar 2021 | 20:27

    Putko pusti toga, nemoj ga braniti. Njega ni svoj narod ne voli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA