≫ 

Šta se nalazilo u makedonskom autobusu smrti: Sumnja se na zapaljive materije

Identifikovano je mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije

  • 4
Bugarska zapalio se autobus 46 mrtvih Bulgaria Bush Crash Foto: Tanjug/AP

Uzrok požara koji je izbio nakon udesa autobusa u Bugarskoj, u kojem je poginulo 46 osoba, prema mišljenju stručnjaka, moglo bi biti to što je u vozilu prevožen zapaljiv materijal.

- Sumnjamo da je u autobusu prevozio lako zapaljiv materijal, što je najverovatnije izazvalo požar - rekla je Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobegnu tim putem, prenosi portal Novinite.

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je verovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

- Moguće je da je vozač bio zbunjen kada je izlazio iz automatskog ograničavanja brzine i tek u poslednjem trrenutku shvatio da ulazi u krivinu, a zatim udario u ostrvo koje razdvaja trake autoputa i okrenuo volan u suprotnom pracu - objasnila je Rusinova.

U nesreći je poginulo 46 putnika, od kojih 12 dece. Povređeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije.

Ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski rekao je juče da je ministarstvo na čijem je čelu pokrenulo postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans".

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema informacijama koje su do sada dobijene ovaj prevoznik imao je dozvolu za međunarodni prevoz, ali ne i za konkretno vozilo.

Video: Ostala samo spaljena olupina: Užasni snimak autobusa u kome je stradalo 46 osoba

Video: Novi snimci iz Bugarske: Iznose se tela mrtvih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    24. novembar 2021 | 07:44

    Zar nisu u autobisu imali čekiće za razbijanje stakla na prozorima ? Neverovatno je da se samo šest osoba spasilo. Tragedija i tuga.

  • Aleksandar

    24. novembar 2021 | 08:44

    Uporediti cene goriva na trasi, ali po broju mrtvih i iskustvu koje imam jasno je da bilo nešto zapaljivo u autobusu. Nema tu mnogo nagađanja. Verovatno su sva 4 autobusa imala gorivo za preprodaju. Moguće da su autobusi imali i veće rezervoare za gorivo. To je više cisterna nego autobus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA